Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tartós hőemelkedés, mitől lehet?

Tartós hőemelkedés, mitől lehet?

Figyelt kérdés
6 napja hőemelkedésem van, folyamatosan 37-37.5 körül. Borzasztóan idegesít, emiatt állandóan sírógörcsöt kapok, remegek, nem bírok enni, nem bírok csinálni semmit, kiráz a hideg. Attól félek, hogy valami súlyos betegség az oka, leukémia vagy rák, mert hallottam már ilyet. Lehet, hogy az ideg miatt megy fel tartósan a hőm ennyire? Mit tegyek ellene?
2022. jún. 23. 07:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

ez elég sok mindentől lehet:

- kimerültség,

- Gilbert szindróma (magyarok 33 %-a),

- szúnyogcsípés (sok) után,

- de legvalószínűbb hogy fertőzés, nem csak Covidot említve, pl. mononukleózis (CMV - citomegalovírus) ezt csók betegségnek is hívják, mert gyakran terjed fiatal korban csókolózással

menj el orvoshoz, vérvételt kérjen

2022. jún. 23. 07:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Időben menj el orvoshoz, kérj egy labort, és megnyugszol, ha nincs baj. Igen, lehet tünete súlyos betegségnek is, ha az akkor jó időben elkezdeni kezelni, több az esély... Ha nem az legalább kiderül és nem aggódsz. Nem olyan régóta tart túl tartósnak még nem nevezném, talán inkább akut gyulladás, de ez laborból derül ki biztosan. Addig is egyél sok vitamint és pihenj sokat.
2022. jún. 23. 07:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Az benne a furcsa, hogy egész nap kb ugyanannyi, reggel is 37.2 volt (bár éjjel meleg volt a szobámban), mértem napközben 36.9-et és 37.4-et is. Már nagyon ideges vagyok miatta. Egyébként ma jött meg a menstruációm és sok vizsgám volt az elmúlt hónapban, de ezek miatt nem szokott felmenni a hőmérsékletem. Lehet, hogy a stressz, kimerültség okozhatja? Nem szeretnék komoly bajokra gondolni, mégis mindig eszembe jutnak. Esetleg ha nem méregetem és megpróbálok lenyugodni, elmúlhat? Mert amúgy nem érzem magam betegnek, ugyanúgy csinálok mindent, mint eddig, csak sokszor az idegeskedés megbénít. Háziorvoshoz nem akarok rögtön rohanni, mert máskor is elküldött azzal, hogy hipochonder vagyok.
2022. jún. 23. 11:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Menstruacio miatt lehet kicsit magasabb. Volt már nekem is olyan hogy 37,3 at mértem. Aztán rájöttem megvan a bajom. Hipohonder vagyok én is szóval átérzem a problémád.Illetve szorongás is okozhat kisebb emelkedést. De nyugi.
2022. jún. 25. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!