Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tartós láz, mire számíthatok?

Tartós láz, mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Majdnem 2 hete esténként belázasodok. Már szóltam orvosnak egyelőre nem mondott semmit.

Mire számíthatok, meddig fog ez tartani?

2022. jan. 5. 22:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Van láz ambulancia, ha nem derül ki az oka. De lehet, hogy ennél egyszerűbb lesz megtalálni az okot. Nyilván kéne egy vérkép, ultrahang. Semmi más tüneted nincs?
2022. jan. 5. 22:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Meddig tarthat?

Hát amíg fel nem számolják a lázat kiváltó okot.

Teljes vérkép, lehetőleg a gyulladásos faktorokat is belevéve. Nekem anno béltályog okozott hosszútávú hőemelkedést, simán lehet neked is valami belső gyulladásos probléma.

Amit tehetsz: nyomasd az orvosnál, ne várj csodára, hogy elmúljon, nem fog. És pihenj amennyit tudsz.

2022. jan. 5. 22:46
 3/9 A kérdező kommentje:
#2 köszi a választ. És begyógyszerezve lehet ezzel így dolgozni? Vagy táppénz ki tudja meddig?
2022. jan. 5. 23:03
 4/9 anonim ***** válasza:
73%

A helyedben csináltatnék egy gyógyszertári gyorstesztet, nem vagyok-e koronavírusos, ha az pozitív, akkor meg is van az oka. Sok oltott úgy esik át rajta, hogy enyhe tüneteik vannak. Ha pozitív, akkor nyilván karantén.

Ezen kívül az orvosi kivizsgálásokhoz sok idő kell, elkezdeném intézni. Időpontot nem tudom mikorra kapsz, bizonyos esetekben érdemes fizetős helyre menni, hogy gyorsabb legyen az egész. Nem mindegy, hogy valaki mondjuk egy szívizomgyulladással jár be dolgozni vagy valami banális oka van a láznak, jobb ezt minél előbb kideríteni. Nyilván te érzed, mit bírsz most, milyen a közérzeted. Nyilván nem minden munkahely tolerálja, hogy hónapokra eltűnj. De lehet, hogy nagyon gyorsan meg lesz az oka. Nekem volt úgy arcüreggyulladásom, hogy nem éreztem semmit belőle, az orvos elküldött röntgenre és azt mondták, nagyon csúnya arcüreggyulladásom van. Akkor már éreztem, mintha lenne valami, de igazából csak a folyamatos hőemelkedés volt a tünet. Erre kaptam antibiotikumot, de ezzel pl.nem maradtam táppénzen, előtte voltam megfázva, azzal otthon pár napot és az ment rá az arcüregemre. Szóval banális okok is lehetnek a háttérben, ami nagyon gyorsan kiderül.

2022. jan. 5. 23:19
 5/9 anonim ***** válasza:
37%
Covid19. Pcr.pozitiv?
2022. jan. 6. 00:31
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk kétlem, hogy 2 hete folyamatosan esténként enyhe lázat produkálna COVID miatt. Az egész betegség tart 2 hétig átlagban és ha csak hőemelkedést okoz, akkor az 1-3 napnál tovább nemgien szokott lenni... de igazából ha tényleges lázt okoz, akkor sem tart 2 hétig.

De persze sokféleképpen tud megjelenni, nem vagyunk egyformák. Tesztelj egyet aztán kiderül. Ha szerencséd van, pozitív lesz és meg van a dolog oka. Ha nincs, akkor lehet keresgélni olyan gondok után, mint amit a 2es válaszomban írtam.

2022. jan. 6. 08:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Volt 3 teszt,különböző időpontokban, mind negatívak covidra.
2022. jan. 6. 08:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Akkor futás laborvizsgálatra!

Ne feledd, ez utalhat valamilyen akkut belső szervi elégtelenségre, szóval akár életveszélyes is lehet!

2022. jan. 6. 11:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Más tünet nincs? Nem fáj semmid? Ez inkább valamilyen belső szervi problémára utal (lehet az vakbél...bármi igazából). Ahogy előttem írták, labor.
2022. jan. 6. 11:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!