Szerintetek is tragikus az altalanos egeszsegi allapot hazankban?
Én nem gondolnám, hogy csak hazánkban...
Egyfelől az ember 40-50 évre van ""tervezve"", de az orvostudomány életben tart. Viszont a test öregszik és jönnek a krónikus betegségek.
Másfelől nagyon természetellenesen élünk, sokaknak egész napos ücsörgés, a mesterséges kaják, a minőségi éhezés, mialatt mennyiségileg sokan túl sokat esznek, a zárt térben lét, a tömegnyomor (lelki egészségre való hatása okán), a hajszoltság, kevés alvás (sokan mondogatják, húúú mennyi idejük van, erre kiderül, hogy 5-6 órákat alszanak) nem tesz jót. A víz szennyezett, a talaj szennyezett, a zöldségek nem tartalmaznak lassan vitamint, a levegő sokhelyen (pl völgyben fekvő falu télen vagy többsávos út melletti úton állandóan) olyan minőségű, hogy konkrétan mindegy, hogy dohányzol-e.
Nemcsak itthon.
Harmadrészt mivel az orvostudomány életben tart minket, ezért olyanok is tudnak csúnyán mondva szaporodni, azaz a génjeiket továbbadni, akik 200-400-10000 éve nem tudtak volna. Az én családomban csak apai ágról van súlyos asztma, magas vérnyomás és 2-es cukor (vékony, rendszeresen mozgó embernek), szívinfarktus, reflux (ez kb mindenkinek, de azt asztma is, csak már nem súlyos) és még talán kihagyok valamit. 70-75 évesen minden nagyszülőm elhunyt, kivétel nélkül rákban. Én idén töltöm a harmincat, annyi betegségem van, hogy már megszámolni és felsorolni sem tudom.
Az emberi szervezet nem tökéletes, sőt, szokták mondani, hogy egy mérnök is jobbat alkotna. Ez kombinálva azzal, hogy "mindenkit megmentünk" illetve a mai élet egészségtelenségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!