Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A bio melatonin tényleg jó...

A bio melatonin tényleg jó annak, aki nehezen alszik el?

Figyelt kérdés
Akarok venni, mert 5 óra alatt se tudok elaludni. Vagy csak hajnali 4-5 felé de elég rosszul, és fél álomban vagyok. És azért dzerintem 3 órákat aludni kevés 20 évesen főleg.

#alvás #melatonin #bio melatonin
2022. máj. 29. 21:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én vettem a Rossmanba, viszonylag olcsó volt ilyen 2000ft- körül viszgák előtt kapok be egyett, mármint este hogy tudjak aludni, nekem használ (bár lehet a placebo, nem tudom)

Viszont ha neked minden napod olyan hogy csak forgolódsz és nem jön a szemedre álom akkor azon nem ez fog segíteni, valamit neked kell változtatnod, ha nem mozgogsz eleget akkor mozogj, sportolj. Ha stressszel vagy akkor azt kell megoldanod, ha egyik se akkor neurológia és alvás labor (házi orvos ad beutalót a neurológiára, ő meg ki tud írni alvás laborba ha indokoltnak tartja) szóval utánna kell ennek menni mert nem okés.

Addig meg időlegesen egy doboz altatót felírhat a házi orvos is tüneti kezelésnek, attól tényleg elalszol majd, de ez nem lehet hosszú távon megoldás, csak átmenetileg amég rájössz, mi a baj és megoldod.

Remélem tudtam segíteni. :)

2022. máj. 29. 22:31
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

ha még nem írok későn.. első, tévedsz. el fog tudni aludni amelatonintól. 50-60kg körül vagy, akkor 3mg-t vegyél be, ha fáradtan is nehezen alszol, akkor 6mg-t teljesen nyugodtan bevehetsz, ha 70-80 vagy akkor 6mg-vel indulj. én ennyit szoktam: 55kg, 6mg. befétel után hangolódj az alvásra. tehát félsötét nyugodt helyen legyél, én ilyenkor szoktam egy kislámpa mellett lefürdeni, olvasni valamit (ne világító képernyővel). a szervezeted ugye a melatonint sötétben kezdi termelni, így azzal, hogy söttet csinlsz, becsapod a szervezeted. félóra után kezded érezni a hatását, ezen az időn kitolhatsz ha sokat ettél közvetlen lefekvés előtt (amit nem ajánlott és én sem ajánlok). még fontos, hogy a tabi mellett igyál, 3mg-nként 2-3dl vizet mindenképp, de ha többet szeretnél az nem gond. fél óra letelt, akkor már mindenképp feküdj le, és fogsz tudni aludni. nem azonnal, de érezni fogod a fáradtságod, és hamarosan.

ha úgy látod jól működött, akkor vehetsz vissza a adagból, de mivel szinte nemlehet túladagolni, ezért megérni nagyobbal kezdeni.

egyb infó. segít elaludni. de ébren maradni nem. a felezési ideje elég rövid, ezért ha alvásra vagy képtelen és megébredsz a neszekre, akkor 4-5 óra után akármennyit is veszel be belőle fel fogs ébredni. ilyen problémád van, akkor háziorvos, mert minden rendes altató vényköteles.

2022. júl. 9. 09:57
 3/3 anonim válasza:
100%

70kg vagyok, a férjem 120, 2 mg-tól egy órán belül úgy ki vagyunk ütve mint a karácsonyi ponty. Egy isős rokonom is kiváltotta a kemény altatót 2 milivel. (Dm-ből az innopharmos) sok helyen írják hogy 1 mg kell kezdeni. Hiába természetes, nem kell feleslegesen túltolni. Kamillateából sem egy egész dobozt főzöl ki.

Én sokszor furákat álmodok tőle, reggel kipihenten kelek, szerintem 5 nap altt tartósan visszaállítja a normális alvás ébrenlét ciklust.

2023. febr. 19. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!