Koronavírus másoknál is okoz időnként kisebb hányingert, vagy részleges ízvesztést (csak egy adott ízre kiterjedő), esetleg fog/fogíny érzéketlenséget, ami aztán csak úgy elmúlik magától?
El fog az múlni. Nekem két covid alatt, meg egy posztcovid alatt fordult elő, de idáig mindig rendbe jött. Ja, meg még egyszer oltás után pár hónapos posztcovid-tünetek alatt.
Volt, hogy bizonyos ételeknek halványan éreztem az ízét, volt, hogy a leves savanyú volt, volt, hogy a virsli meg hasonló felvágottak, kolbászok...rothadt-nyershús ízűek voltak, volt, hogy egyes ételeket émelyítően édesnek éreztem, volt, hogy a palacsinta egérszag-ízű volt...
Azzal ugye tisztában vagy te is, hogy ez (még ha nem is örökre szól a legtöbbünknél) egy agyi degradáció következménye? Természetesen nem normális, hogy fiatal korban ilyen megtörténik az emberekkel, legyen az íz vagy szagvesztés. Nem véletlenül mondják azt sem, hogy a korona idő előtti demenciához fog vezetni.
Nekem nem is az ízvesztés/módosulás a legaggasztóbb, hanem a fogaim időszakos érzéketlensége, de itt az egész fogsoromra kell gondolni. Ugyanis olyan gyenge és fájós fogaim voltak/vannak, hogy mindenre reagálnak, legyen az hideg, meleg, kemény, és főleg a rágós ételek, mint a húsok, pár helyen megdagad az ínem is tőle. Ha létezik olyan betegség, ami ilyen szintű változást képes előidézni a szervezetben (szerintem ez is agyban dől el), az elég kemény. 31 éves vagyok, de előtte soha nem volt olyan betegségem, ami következtében nem éreztem volna a fogaimat. A rendszereses fogorvosi kezelés sem tud ilyen hatást kiváltani nálam, ha egy kritikus állapotban lévőt meg is javíttatok, attól még hidegre, melegre ugyanúgy reagál az egész fogsorom, de a gyümölcsökre is érzékeny, főleg a savanyúbbakra, szóval eléggé aggasztó maga a tudat, hogy ha a fogakkal képes ilyet csinálni, akkor mi lehet a következő? Őszintén, nem bánnám, ha a fogaimat örökre nem érezném többet, nekem lenne kellemesebb az életem, de mi a garancia rá, hogy egy másik létfontosságú szervet nem fogja érinteni a degradáció, legyen az látás, hallás, vagy egy végtag érzete, akármi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!