Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vörös foltok a testen, és...

Vörös foltok a testen, és időnként nem érzem teljesen az ízeket ébredés után egy pár óráig, ez lehet covid?

Figyelt kérdés

Orvosnál nem voltam soha a covid óta, de nagyon úgy fest, hogy átestem rajta, vagy még mindig benne vagyok. Az ízvesztést viszont nem értem teljesen. Régebben nem figyeltem fel arra, hogy ébredés után, az első néhány órában gyengébben érzném az ízeket. Általában ha a sót kóstolgatom, azt még jobban érzem, de cukor, méz, elég íztelennek tűnnek. A kólának is gyengébb íze van, míg a schweppes -t jobban érzem, mivel az savanykásabb. Viszont csináltam jégsalátát édes, piros paprikával, ezt ecettel és olajjal szoktam, de elég gyengének tűnt. Végül már a tömény ecetből öntöttem egy kicsit a kupakjába, és azt megkortyoltam. Na igen, ezt már éreztem, de az a gyanúm, hogy egy kicsit erősebb íze/szaga van, még soha nem kóstoltam magában. Az illatát is gyengén éreztem, normál esetben fájdalmasan belecsíp az orrlyukba, meg nyeléskor a torkot/nyelvet is irritálja, csak úgy mint a citrom magában. És ez nem az első eset, de nem mindig. Egyszer egy erős fejfájásra vettem be 800mg -os Brufent, majd bealudtam, mikor felkeltem olyan kótyagosnak éreztem magam, és akkor tapasztaltam először az ízvesztést, de egy idő után visszajött, ráadásul elég hirtelen. Akkor azt hittem, hogy a fájdalomcsillapító mellékhatása az ízvesztés, de korábban viszont nem tapasztaltam. Már feltűnik a kávé ivásakor, hogy olyan víz ízűbb az egész. Vagy mint egyszer a csokis tészta, ilyen lecses, íztelen vizes valaminek tűnt, néha pontokban éreztem az édes ízeket, de ennyi. Szóval ma úgy éreztem leginkább, hogy a nyelvem hátsó, oldalsó része még valamennyire érez kis ízeket, de az édeseket alig, vagyis elöl majdnem semmi. Csak azért kérdezem, mert ilyen felemás ízvesztésről még nem hallottam. Valaki vagy semmilyen ízt nem érez, vagy csak gyengébben érzi, de akkor az mindenféle ízre kihatással van.

A foltok meg ilyesmik voltak, mint amiket most képen mutatok, ezek nem a saját foltjaim, mivel azok már visszahúzódtak annyira, hogy nem tudnék képeket csinálni róla. Állítólag ritkább covid tünet, és "covid rash" a neve, több féle formában és intenzitással jelentkezhet. Ilyeneket amúgy még életemben nem tapasztaltam magamon, mármint a 30 évem alatt.

[link]

Természetesen már hosszú ideje engem is érint a periódusonként előtörő gyengeség, krónikus fáradtság, légszomj/nehézlégzés, mintha az agyam nem kapna elég oxigént, de csak ezek miatt önmagában nem gyanakodtam covidra. Volt egy megfázásom még október környékén, egy hét szokásos megfázás, de utána felváltotta a száraz köhögés, ami hónapokig tartott, most pár hete hogy nincs, de néha-néha elfog. Akkor azt hittem, hogy csak egy csendes tüdőgyulladásom volt, ami majd elmúlik.

Ja és ezek a foltok akkor kezdenek újra megjelenni, vagy viszketni, pirosodni, amikor újra rámtör a rossz közérzet, gyengeség. Csak ezt az ideiglenes, pár óráig tartó felemás ízvesztést nem értem. Ilyenkor az egyébként mindig gyenge, érzékeny fogaimat sem érzem úgy, ahogy általában, mintha kimúlna mindegyik. Szóval feltételezem, hogy agyban történik valami.

2022. jan. 30. 16:15
 1/4 anonim ***** válasza:
75%
És miért nem az otvosoddal beszélsz?
2022. jan. 30. 16:21
 2/4 anonim ***** válasza:
83%
Mióta tartanak ezek a panaszok? Ezekkel hétfőn jelentkezni kellene a háziorvosodnál.
2022. jan. 30. 16:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Pontosan nem tudom megmondani, a fáradtság és gyengeség már nagyon régóta, a foltok kb. az után jelentkezhettek, hogy megfáztam, az időszakos ízgyengeség a legújabb. Illetve nyáron voltak allergiára utaló tünetek, de amúgy is allergiás vagyok a polenre, így ez kérdéses, hogy mi volt, de állítólag a Delta tünetei is lehetnek szemváladékozás és fülzúgás. Vagyis úgy váladékozott a szemem, ahogy előtte még nem, allergiától nekem amúgy nem is szokott, csak tüsszögök és az orrom folyik. Tehát ilyen fehér nyálkás hártya borította az egész szemgolyómat, ami akár fél napig is ott maradt, és mintha ilyen átlátszó fehér fátyolon keresztül néznék. Nem hasonlítható össze az ébredés utáni csipával és a könnyezéssel.
2022. jan. 30. 17:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezek nem kovid vagy poszt-kovid tünetek, menj orvoshoz! Ezek inkáb valamilyen autoimmun betegség tünetei
2022. jan. 30. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!