Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha egy gyerek beteg pls rákos...

Ha egy gyerek beteg pls rákos és meg fog halni el mondja neki az orvos?

Figyelt kérdés
azt elmondja neki az orvos hogy meg fog halni?
2022. febr. 11. 17:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

Gyereknek nem mondják meg, de a szüleinek igen. Felnőttek esetén viszont megmondják még a rokonoknak is. Ezt onnét tudom, hogy ültem már főorvossal szemben, aki azt mondta, hogy menjek be elbúcsúzni, mert itt a vége.

Hosszabb lefolyás esetén (mondjuk áttétes, végső stádiumú rák) is közlik, hogy nagyon nagy az esélye annak, hogy meg fog halni az illető. Viszont ilyenkor hozzáteszik azt is, hogy van lehetőség ilyen és olyan kezelésekre, amik vagy a tüneteket enyhítik, vagy kis eséllyel, de talán gyógyuláshoz vezetnek.

Lényeg a lényeg: Megmondják, hogy mik a kilátások akkor is, ha az nagy eséllyel halál, de mellette azért javasolnak olyan kezeléseket, amik segíthetnek még.

2022. febr. 11. 18:07
 12/18 A kérdező kommentje:
11-es. És ha a gyerek kérdezi hogy meg fog-e halni?
2022. febr. 11. 18:10
 13/18 anonim ***** válasza:
79%

12: Kisebb gyereknek semmiképp. Úgy 14-18 éves kor között már van rá esély, de az sem jellemző. Az ilyen dolgokat inkább a szülőkre bízzák, ha lehetséges. Elvégre az ő gyerekük, ők nevelték, ők ismerik, és ők sejtik jobban, hogy melyik a jobb megoldás.

Persze a legtöbb esetben azt szokták választani, hogy nem mondják meg, hanem vagy egyenest hazudnak, vagy terelnek azzal, hogy kezelésre kell járni, vagy hasonlók.

2022. febr. 11. 18:19
 14/18 A kérdező kommentje:
13-as. Oh értem, csak láttam a nyolcadikasok nem sírnak filmet és ott elég egyértelművé tették, hogy meg fog halni.
2022. febr. 11. 18:24
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Na pont azért etikátlan és azért nem mondanak semmit jobb esetben amit a kilences mondott. Mert nem akarnak hülyeséget mondani mint ahogy náluk is tette a doki. Ezt nem lehet megjósolni, egyszerű ostobaság bármit is előre jósolni a hozzátartozóknak, mert nyilván nem úgy lesz ahogy mondja. Lehetetlenség megmondani hogy mennyi van, ezért tanítják az orvosin hogy ilyen dolgokba ne menjen bele az ember. De ennek ellenére vannak akik istennek hiszik magukat és jósolgatnak.
2022. febr. 11. 18:44
 16/18 A kérdező kommentje:
Oh értem.
2022. febr. 11. 18:50
 17/18 anonim ***** válasza:
16%
Felnőttnek sem mondják el, ha arra kéri őket, hogy ne mondják el. Ha a család egyes tagjai tudni akarják, akkor nekik elmondják.
2022. febr. 11. 21:04
 18/18 anonim ***** válasza:
46%

Nem mond, csak jósol.

És nem mondja ki, hogy meg fog halni, mert nem tudhatja. Annyit mond, hogy ennyi-annyi hónapja LEHET hátra, aztán vagy tényleg annyi lesz, vagy még él 10-30 évet is kaár.

2022. febr. 12. 10:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!