Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha egy gyerek beteg pls rákos...

Ha egy gyerek beteg pls rákos és meg fog halni el mondja neki az orvos?

Figyelt kérdés
azt elmondja neki az orvos hogy meg fog halni?
2022. febr. 11. 17:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem, mivel az orvos nem látnok, nyilván fogalma sincs hogy ki fog meghalni és ki nem. Mindenkinek máshogy reagál a szervezete a kezelésre, senki nem tudja hogy ki az aki jól reagál rá és felgyógyul, és ki az aki belehal.
2022. febr. 11. 17:32
 2/18 anonim ***** válasza:
93%
A szülőnek igen.
2022. febr. 11. 17:33
 3/18 A kérdező kommentje:
Tehát ha glioblasma agydaganata van műthetetlen pl előre haladott stádiumban nem hat rá a kezelés akkor meg lehet. 1-esnek mondom.
2022. febr. 11. 17:35
 4/18 A kérdező kommentje:
És a felnőtt betegeknek elmondja?
2022. febr. 11. 17:37
 5/18 anonim ***** válasza:
6%

Akkor sem mondhatja ki hogy meg fog halni. Egyrészt az tapintatlanság lenne, másrészt arra esküdött hogy mindent megtesz a gyógyítás érdekében. Senki felett nem hozhat halálos ítéletet, mivel nem mindenható.

Történtek már olyan gyógyulások amire kb semmi esély nem volt, mégis fordult az egyén egészségi állapota.

Nyilván ilyesmit senkinek nem mernek a képébe vágni hogy meg fog halni, még akkor sem, ha úgy gondolják hogy nincs esély a gyógyulásra. Ez etikátlan.

2022. febr. 11. 17:38
 6/18 A kérdező kommentje:
Ja értem csak mert éppen a hegyidoktor-újrarendel nevű sorozatot néztem és abba mindenkinek megmondják hogy kb 4-5 hónapja lehet hátra meg ilyenek
2022. febr. 11. 17:42
 7/18 A kérdező kommentje:
Aki lepontozza az embereket kérlek le tudná írni? hogy miért rossz amit írt?
2022. febr. 11. 17:46
 8/18 anonim ***** válasza:
27%

Annak a sorozatnak kb semmi köze a valósághoz.

Azt végképp nem szokták tudni hogy mennyi ideje van valakinek, ahhoz tényleg üveggömb kéne.

Lehetetlen kiszámítani hogy adott embernek milyen gyors a sejtosztódása, és mennyire toleráns a szervezete, tehát mennyit kell elfoglalni a burjánzó sejteknek hogy végleg feladja.

Az összes orvosos sorozat közül még a Grace klinikára mondják hogy a leginkább hasonlít valós beavatkozásokra és metódusokra, ami igaz is, de azért ott is láttam már olyan elrugaszkodott dolgokat amiktől égnek állt a hajam.

2022. febr. 11. 17:47
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Apum rákban halt meg. Azt nem tudom, hogy az orvos neki mit mondott, anyumnak elmondta, hogy mik a kilátások, 6-9 hónapot jósolt neki, de azt is elmondta, hogy milyen kezeléseket lehet kipróbálni. A 6-9 hónapból majdnem 2 év lett.

Az orvos ilyenkor nem azt nézi, hogy tapintatlan lenne, őszintének kell lennie. Nem fogja azt mondani, hogy nem kell aggódnia, meggyógyul ha az aktuális állapota szerint erre nincs esély. Nem hazudhat a másik lelki nyugalma miatt

2022. febr. 11. 17:54
 10/18 A kérdező kommentje:
9-es. Köszönöm a választ sajnálom hogy meghalt, részvétem.
2022. febr. 11. 18:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!