Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Édesapámnak hasi műtétje...

Édesapámnak hasi műtétje volt, és miután hazaengedték, itthon vettük észre, hogy a karjában benne maradt a branül. Ezt én leszedhetem, vagy visszamenjünk a kórházba? Esetleg háziorvoshoz?

Figyelt kérdés

febr. 16. 15:44
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Illetve a műanyag rész maradt benne. 02.21-én megyünk vissza kontrollra.
febr. 16. 15:46
 2/16 anonim ***** válasza:
Ügyeletet hívd fel!
febr. 16. 15:56
 3/16 A kérdező kommentje:
Mármint a 1830-at?
febr. 16. 15:58
 4/16 anonim ***** válasza:
74%
Addig semmiképp se maradjon. Valaki óvatosan húzza ki. Steril lap kell rá, és azt nyomni a vérzés elálltáig.
febr. 16. 15:58
 5/16 anonim ***** válasza:
Igen, a 1830-at, ha a helyi számot nem tudod vagy nincs helyi ügyelet
febr. 16. 16:02
 6/16 anonim ***** válasza:
21-én kell visszamenni....szerintem meg nem véletlen hagyták benne. Engem is engedtek már haza a karomban branüllel mert ha valamiért még is vissza be kéne feküdnöm akkor nem kell már vele kinlódni. Kontrollokra én is jártam. Hívd fel az orvost az a biztosabb de én laikusként a helyedben biztos nem nyúlkálnék hozzá.
febr. 16. 16:15
 7/16 A kérdező kommentje:

Igazából mondta a nővér, hogy kiveszik neki, de valahogy elfelejtődött. A 1830-on azt mondták, hogy leszedhetem én is, és pár percig szorítsak oda egy papírzsebkendőt.

Úgy tudom, hogy egy a branul 72 óráig maradhat bent, vagy ez másra vonatkozik?

febr. 16. 16:18
 8/16 anonim ***** válasza:
32%
Ha ezt mondták akkor szedd ki. 72 óráig? Szerintem ez oltári nagy baromság.
febr. 16. 16:24
 9/16 A kérdező kommentje:

[link]

Minél tovább az érpályában van egy eszköz, annál nagyobb a fertőzési veszély. Ezért ajánlott a perifériás érpályába kötött eszközöket 72 óra után cserélni.

Inkább kiveszem neki, abból kevesebb baj lehet, mintha bent marad.

febr. 16. 16:25
 10/16 A kérdező kommentje:
febr. 16. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!