Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Elkaphattam az omikront?

Elkaphattam az omikront?

Figyelt kérdés
180 fölött van a vérnyomásom, fáj a fejem,37.6 a lázam.Az ízeket érzem, most ittam gyümölcslét, minden ízt kiérzek benne. egy kollégám kedd óta karanténban van,lehet hogy megfertőzött, és most jött ki rajtam? nem vagyok beoltva.

2022. febr. 4. 10:32
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
#10 azt sem tudom mi az! szóval: nem.nem is hallottam még erről!
2022. febr. 5. 20:32
 12/17 anonim ***** válasza:

Akkor ki próbálta beállítani a vérnyomásod eddig?

A hipertonológia kifejezetten a magas vérnyomással foglalkozó orvosi szakterület, a hipertonológusok ennek gyakorlói. Alapvetően több gyógyszerrel, nehezen beállítható magas vérnyomással küzdő betegek hipertonológiai szakrendelésre utalandók ún. secunder hipertónia irányában történő kivizsgálás céljával. A beutalásodban háziorvos tud segíteni.

2022. febr. 5. 21:08
 13/17 A kérdező kommentje:
#12 köszi, ennek utána nézek.eddig a háziorvos kisérletezett velem, de nyugdíjba ment, jelenleg nincs orvosi ellátásom.persze én sem vettem mindíg komolyan a gyógyszer szedést,mindíg könyörögtem neki, hogy úgy állitsa be, a gyógyszerezésem,hogy este nem tudok gyógyszert szedni, mert este alkoholt fogyasztok!(főleg égetett szeszt) kijelentette, hogy egy pohár vörösbort nyugodtan megihatok! nem értette meg, hogy többre van szükségem! van olyan ismerősöm, aki naponta egy szem gyógyszert szed vérnyomásra, és teljesen jó neki! tudom nem vagyunk egyformák!
2022. febr. 6. 09:36
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom eldönteni, hogy a vérnyomásod valóban nehezen beállítható lehet vagy csak a te együttműködéseddel van gond, mindenesetre több gyógyszerrel, nehezen beállítható vérnyomás esetén elsődleges az ún. secunder hypertónia kizárása, mint említettem, de ha ez nem igazolódik akkor is hypertonológiai szakrendelésen javasolt a vérnyomást beállítani, ha a háziorvos nem tudja.

Sajnos nem minden esetben elkerülhető az esti gyógyszerszedés, tekintettel, hogy a magas vérnyomás kezelése ún. kronofarmakoterápiás elvek szerint kell történjék, ez pedig azt jelenti, hogy bizonyos esetekben az esti gyógyszerszedés elkerülhetetlen.

Nagy mennyiségű szeszesital fogyasztása negatívan hat a vérnyomásra is, valóban kb. a napi egy pohár vörösbor lenne elfogadható, esetedben ("többre van szükségem") addiktológiai beutalás is szóbajön, ha úgy döntesz, hogy szeretnéd kordában tartani az alkoholfogyasztásod.

2022. febr. 6. 10:27
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt a vérnyomást mindenképp rendezni kell, ha nem akarsz korán meghalni. Azzal meg remélem tisztában vagy, hogy masszív alkoholista vagy.
2022. febr. 6. 13:34
 16/17 anonim ***** válasza:

Antigen gyorsteszt nekem a tunetek masodik napjan reggel 2mp alatt kimutatta hogy pozitiv. Paromnak 1 nap negativ lett pedig o is tiszta oedeg. Valszeg omikron, mert elso nap majd leszakadt a hatam, fejfajas, szemfajas, szaj-orr szarazsag. 38 korul ingadozott a hom. Masodik nap konkretan semmi, ezerszer jobban voltam. Azt hittem ennyi es minden jo lesz. Ma van a harmadik nap, kicsit visszaestem, elkezdtem taknyozodni, meg tegnap este ota jobban erzem, hogy kell a levego, de meg mindig semmi laz, csak nehez volt fekudni. Neha kohogok, megint faj a hatam (izomfajdalom) es hamar elfaradok.

Nyomjuk a c-d vitamint ezerrel, acc/neocitran, rengeteg folyadek, gyomber, mez. Ulunk egyenes hattal, kimegyunk a kertbe, alvas pedig legtobbszor hason.

2022. febr. 10. 09:40
 17/17 A kérdező kommentje:
#16 húha! jobbulást! én már jól vagyok, vagy hamar átment rajtam vagy csak valami hirtelen gebasz volt!
2022. febr. 10. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!