Elkaphattam az omikront?
Akkor ki próbálta beállítani a vérnyomásod eddig?
A hipertonológia kifejezetten a magas vérnyomással foglalkozó orvosi szakterület, a hipertonológusok ennek gyakorlói. Alapvetően több gyógyszerrel, nehezen beállítható magas vérnyomással küzdő betegek hipertonológiai szakrendelésre utalandók ún. secunder hipertónia irányában történő kivizsgálás céljával. A beutalásodban háziorvos tud segíteni.
Nem tudom eldönteni, hogy a vérnyomásod valóban nehezen beállítható lehet vagy csak a te együttműködéseddel van gond, mindenesetre több gyógyszerrel, nehezen beállítható vérnyomás esetén elsődleges az ún. secunder hypertónia kizárása, mint említettem, de ha ez nem igazolódik akkor is hypertonológiai szakrendelésen javasolt a vérnyomást beállítani, ha a háziorvos nem tudja.
Sajnos nem minden esetben elkerülhető az esti gyógyszerszedés, tekintettel, hogy a magas vérnyomás kezelése ún. kronofarmakoterápiás elvek szerint kell történjék, ez pedig azt jelenti, hogy bizonyos esetekben az esti gyógyszerszedés elkerülhetetlen.
Nagy mennyiségű szeszesital fogyasztása negatívan hat a vérnyomásra is, valóban kb. a napi egy pohár vörösbor lenne elfogadható, esetedben ("többre van szükségem") addiktológiai beutalás is szóbajön, ha úgy döntesz, hogy szeretnéd kordában tartani az alkoholfogyasztásod.
Antigen gyorsteszt nekem a tunetek masodik napjan reggel 2mp alatt kimutatta hogy pozitiv. Paromnak 1 nap negativ lett pedig o is tiszta oedeg. Valszeg omikron, mert elso nap majd leszakadt a hatam, fejfajas, szemfajas, szaj-orr szarazsag. 38 korul ingadozott a hom. Masodik nap konkretan semmi, ezerszer jobban voltam. Azt hittem ennyi es minden jo lesz. Ma van a harmadik nap, kicsit visszaestem, elkezdtem taknyozodni, meg tegnap este ota jobban erzem, hogy kell a levego, de meg mindig semmi laz, csak nehez volt fekudni. Neha kohogok, megint faj a hatam (izomfajdalom) es hamar elfaradok.
Nyomjuk a c-d vitamint ezerrel, acc/neocitran, rengeteg folyadek, gyomber, mez. Ulunk egyenes hattal, kimegyunk a kertbe, alvas pedig legtobbszor hason.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!