Elkaphattam így a COVID-ot?
"Munkatársam karanténba került, mert a felesége elkapta a vírust, és előtte érintkezett olyan emberrel"
Csak hogy egyértelmű legyen: ki? A munkatársad vagy a felesége?
De ki érintkezett előtte olyan emberrel, akivel később te ökölpacsiztál és beszélgettél is? A munkatársad vagy a felesége?
Egyébként meg milyen körülmények között, mennyi időn keresztül beszélgettetek? Nem mindegy, hogy szabad téren-e három percet méterekre egymástól, vagy másfél órán át ablaktalan, zárt térben, ahol rajtatok kívül voltak még huszan.
A munkatársam a másik munkatársammal, akivel egy műszakban dolgozott.
Konyhán beszélgettünk kb. negyedórát, egymástól 1 méterre, rajtunk kívül más nem volt bent.
Elvileg elkaphattad, de nem valószínű. Azért tesznek karanténba családtagokat is, hogy akivel te ökölpacsiztál, az már védve legyen - te meg még inkább, hiszen nem te dolgozol egy műszakban a vírusos feleségűvel. :)
Miért izgulsz? Tapasztalsz valami tüneteket, vagy csak úgy filózol?
"ha lenne is bármilyen tünetem (ami jelenleg nincs), akkor se tudnám megmondani vagy megtippelni ,hogy elkaptam-e vagy sem"
Hát igen, de ez már tavaly ilyenkor is ugyanígy volt: nem lehet tudni, hogy ki hordozó, vagyis hogy ki fertőz (akár tünetek nélkül is), épp ezért kell a távolságtartás meg a maszk meg minden ilyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!