Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetséges hogy ezért volt jó...

Lehetséges hogy ezért volt jó a vizelet teszt?

Figyelt kérdés
Az első vér-vizelet tesztemen rossz vese eredményeket kaptam: 58-as gfr, fehérje vizeletben, magas kreatinin. Ehhez hozzáteszem, hogy 20 éves fiú vagyok, az átlaghoz képest jóval nagyobb izomtömeggel, és magas napi fehérjebevitellel. Oké, rossz volt ez a vizsgálat, elmentem megint, megint rossz lett. Elment hasi ultrahangra, ott tiszta volt minden, negatív lett, ott elmondták hogy lehetséges azért volt fehérje a vizeletben, meg azért lett szar az eredmény mert keveset ittam. Elmentem még ezenkívül még 2x vizeletvizsgálatra, ahol felkelés után megittam 1 litert konkrétan, és igy csak 2. vagy 3. vizeletet tudtam adni, de az eredmények már mind jók voltak, nem volt fehérje, magas gfr. stb. (Ezenkívül abban az időszakban nem edzettem túl se magam, alapjárat meg heti 5-6x kemény súlyzós edzés.) Máskülönben mondjuk nem tudom magam hidratálni egy 8 órás alvás után, úgy hogy ne hugyozzak be mire én kerülök sorra. Szóval lehetséges, hogy csak azért voltak jók a tesztek, mert nem az első vizeletem volt?

tegnap 21:30
 1/2 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű szabályokat kell betartani:

1. Éhgyomorral mész.

2. Nem mész kiszáradva és túlhidratálva se. Normális pisi szín kell, nem sárga, vörös, meg intenzív osztály közeli kiszáradásos szín.

3. Nem szedsz vitaminokat előtte 2-3 napig.

4. Vérvétel előtt legalább 2-3 napig nem végzel súlyzós edzést, szerintem ez túlélhető, főleg, ha izgulsz az eredmény miatt.

Ha ezeket betartva továbbra is rossz, akkor belgyógyászat, nefrológia, stb.

tegnap 21:33
 2/2 anonim ***** válasza:
A gfr lehet azért alacsonyabb, mert keveset ittál, de az, hogy te labor előtt megiszol 1 litert, az nem fog ezen sokat javítani, mindenesetre ha az értékek javultak akármitől is, az nem veseprobléma. Bár a fehérje aggasztó miért volt benne legelőször. Bár nekem is volt egyszer, hogy marha rossz eredménye lett, de utána ismételve 3 nap múlva, 2 hét múlva meg jó lett minden, állítom, hogy összekevertek valamit.
tegnap 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!