A hosszabb távú stressz okozhat vérnyomás kilengést?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy az én esetemben fent állt a stressz (csaladi okok mistt) kb 2 even keresztul, es sokat fajt a fejem es ingadozonak lattak a vernyomasomat, altalaban jo volt viszont a 24 ora alatt parszor volt hogy 150ig is felment.
A stressz okozhat ilyet? Még akkor is ha abban a pillanatban mikor magasat mért nem stresszeltem?
Mert nem ertem mitol magas ha se a csaladba se volt magas senkinek, plusz elhizva sem vagyok es sportolok is.
Szedd, ha szükséged van rá. Őszintén, miért akarod elhagyni?
2022. jan. 27. 13:00
12/17 A kérdező kommentje:
Ebben a korban nem az álmom, hogy gyógyszereket szedjek. Főleg úgy, hogy azt olvasom, hogy sok minden befolyásolja a vérnyomás értékét, és a koromat figyelembe véve legfeljebb utolsó megoldásként szedném a gyógyszert.
Mint minden velem egykoru éli az életét, stb elég szar a reggeleket gyógyszer beszedéssel kezdeni, én meg stresszelek a gyógyszeren. Egy fesztiválra nem tudok elmenni olyan értelemben, hogy mondjuk a többiek már iszogatnak elvannak én meg nem csinalhatom aht mert nemrég vettem be a gyógyszer. Na ez kicsit szar erzes
2022. jan. 27. 13:23
13/17 anonim válasza:
Reggel arra a pillanatra legyen eszedben a gyógyszer szedés, amikor beveszed, utána kész felejtsd is el, vedd be mellette a multivitaminodat, így olyan, mintha vitamint szednél. Inni meg vedelhetsz emellett, mint az állat, nem befolyásolja.
2022. jan. 27. 13:31
14/17 A kérdező kommentje:
Javarészt így szokott lenni. Főként ilyenkor mint most, hogy nagyon fáj a fejem és amiatt van eszembe, hogy nem-e véletlen magas éppen és attól fáj, csak hát most nincs nálam a vérnyomásmérőm.
2022. jan. 27. 13:44
15/17 anonim válasza:
Istenem, ez nem olyan durva cucc, ettől akkor se lenne bajod, ha egész szemet szednél, még alacsony vérnyomásra sem! Mert az angiotenzinkonvertáló enzim aktivitását gátolja, de egyéb részútvonalon képződhet elvétve angII, egyébként sem ez az útvonal a legdominánsabb vazokonstrictor, hanem az epinefrin-noradrenalin tartja fenn a vérnyomásod nagyrészben. Nem tudsz ettől összeesni, hosszútávon csökkentheti a plazmád noradrenalin szintjét, ami kb. arra elég, hogy ez a beteges szorongásod alábbhagyjon.
2022. jan. 27. 13:49
16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nyugodtabban fogom szedni.
2022. jan. 27. 13:57
17/17 anonim válasza:
Nekem volt egy időszakom, mikor ingadozó volt a vérnyomásom, időnként kiugróan magas értékkel. Nem vagyok kövér és sportolok is. Olyan munkahelyen dolgoztam, ahol nem fogadtak el, nem éreztem jól magam. Én sem gondoltam, de emiatt folyamatosan stresszes voltam. Miután másik munkahelyem lett 1-2 éven belül rendeződött a dolog. A vérnyomás lassan áll vissza. Azóta is teljesen jó a vérnyomàsom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!