Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A hosszabb távú stressz...

A hosszabb távú stressz okozhat vérnyomás kilengést?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy az én esetemben fent állt a stressz (csaladi okok mistt) kb 2 even keresztul, es sokat fajt a fejem es ingadozonak lattak a vernyomasomat, altalaban jo volt viszont a 24 ora alatt parszor volt hogy 150ig is felment.

A stressz okozhat ilyet? Még akkor is ha abban a pillanatban mikor magasat mért nem stresszeltem?

Mert nem ertem mitol magas ha se a csaladba se volt magas senkinek, plusz elhizva sem vagyok es sportolok is.

20/f

2022. jan. 27. 08:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Igen, okozhat.
2022. jan. 27. 08:33
 2/17 A kérdező kommentje:
És ez esetben is ajánlott a gyógyszeres kezelés? Mert már lassan szedek egy éve ACE-gátlót, nem egy nagy mennyiségben. Általában amúgy mindig jókat mérek magamnak, mióta szedem azóta vezetek vérnyomásnaplót és még sosem mértem magasat
2022. jan. 27. 08:38
 3/17 anonim válasza:
Véletlen nem az oltás után borult fel?
2022. jan. 27. 08:55
 4/17 anonim ***** válasza:
A stressz kb. bármit okozhat, ha krónikus. Szerintem kellene egy orvosi felülvizsgálat, hogy a gyógyszer szükséges-e a továbbiakban, illetve jó-e a beállított mennyiség. Egyébként a vérnyomás genetikailag is lehet magasabb, hiába nincs a családban, sajnos előfordul, ez ellen nem nagyon lehet mit tenni. Mármint sok mindent lehet tenni, de ha genetikai hajlamod van rá, akkor egy ponton túl nem fog csökkenni magától.
2022. jan. 27. 09:00
 5/17 anonim ***** válasza:

"Általában amúgy mindig jókat mérek magamnak, mióta szedem azóta vezetek vérnyomásnaplót és még sosem mértem magasat"

Hagyd el, és úgy is mérd folyamatosan, meglátod, jó-e úgy

2022. jan. 27. 09:23
 6/17 A kérdező kommentje:

3-as: Ez még oltás előtt volt. Egy pfizert vettem fel de az nem változtatott rajta semmit.

5-ös: gondolkodtam már ezen is de viszont azt olvasom sok helyen, hogy ezeket nem szabad csak úgy abbahagyni. Habár elég kis mennyiséget szedek 2,5mg-ot. Lehet el kellene menjek ujra egy kardiologushoz és megkérdezni.

2022. jan. 27. 09:51
 7/17 anonim ***** válasza:
ACE-gátlótól nem lesz rebound effektusod. Pár nap elteltével tér vissza a kezelés előtti értékre.
2022. jan. 27. 09:56
 8/17 A kérdező kommentje:
A rebound effektus ha jól olvasom az, ha visszatér a gyógyszer előtti értékekre. Akkor most ha elhagyom a gyógyszert akkor a vérnyomásom ugyanúgy ingadozni fog?
2022. jan. 27. 10:45
 9/17 anonim ***** válasza:
A rebound nem az, hanem amikor pl. egy béta-blokkolót hirtelen vonnak meg, a vérnyomás a kezelés előttinél is magasabbra szökhet. Hogy miért, abba ne menjünk bele, de ACE-gátlóknál nincs.
2022. jan. 27. 11:40
 10/17 A kérdező kommentje:
Egyebkent sokat faj a fejem, most front is van ahogy olvastam. Fokent a fejem bubja faj mintha bizseregne. Az a vérnyomástól lehet? Mert sokszor ha faj hirtelen megijedek hogy a vernyomasom magas viszont munkaba nem thdom megmerni. A tarkómnál nem fáj
2022. jan. 27. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!