Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez tipikus megfázás, igaz?...

Ez tipikus megfázás, igaz? Nem covid gyanús?

Figyelt kérdés

Tüneteim: orrfolyás(átlátszó, vízszerű), orrdugulás, 37 körüli testhőmérséklet, erős izzadás délután, álmosság, fáradtság plusz fejben teltségérzet. Tüsszögés volt 2 napig szinte folyamatosan, de ma, harmadik nap már csak 2-3x tüsszögtem.

Menstruációm is pont megjött, ami gondolom hozzátesz a fáradtsághoz és álmossághoz/gyengeséghez, plusz ilyenkor jobban szoktam izzadni is.

Torkom néha furcsán csiklandoz, de nem fáj, nem kapar, nem köhögök. Ha belevilágítok a torkomba, nem látok nagy változást, maximum duzzadtabb mint szokott lenni. Hangom tipikus orrhang, de nem ment el.

Múlt hét kedden találkoztam egyik munkatársammal, aki pozitív lett pár nap múlva, de neki magas láz, köhögés, torokfájása van. Nekem ez a megfázás hétfőn kezdődött orrfolyással, kedden már bedugult az orrom és aludtam szinte egész nap, szerdán dolgoztam, ami pokol volt (folyamat folyt az orrom, tüsszögtem, delután teljes lefőttem és hát egész nap álltam 10óráztam és max 20 fok van az üzletben...szóval nem volt valami jó ötlet így menni dolgozni).

Mára szabadságot adott a főnök, vasárnap kell legközelebb dolgoznom. Holnap beszéljek orvossal, teszteltessek vagy ki mit tanácsol?

2022. jan. 13. 20:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

#04:04

Ez egész jó hozzáállás, és itt jön be a képbe a munkahely, a feladat amit el kell végezni, hogy vajon az is támogatja-e vagy megoldható-e, hogy a legtriviálisabb szaros random náthával is otthon maradjunk?

Mert ahogy írta a kérdező, nála nem biztos, hogy megoldható.

Kedves kérdező, amit meg tudsz most tenni, ha be is mész dolgozni, ha rendesen viseled az ffp2-es maszkot és minden wc használat, étkezés, orrfújás és egyéb után rendesen kezet mosol vagy fertőtlenítesz.

2022. jan. 15. 06:49
 12/17 A kérdező kommentje:
Egész nap rajtunk a maszk, csak 2x fél órás szünetben nincs, de akkor egyedül vagyunk a konyhában és étkezés után lefertőtlenítjük az asztalt. Kézmosás alap, orrfújásnál és vásárlók között is kézfertőtlenítünk. Ajtók direkt nyitva, hogy kilincset ne fogjunk, lámpákat pegid felkapcsolva hagyjuk ugyanez ok miatt. Többen voltak nálunk már pozitívak, de eddig más nem kapta el, hiába jöttek be dolgozni.
2022. jan. 15. 09:50
 13/17 anonim válasza:
100%
Szerencses volt nekem epp a heten fele ennyi tunettel pozitiv lett a tesz 30mp belul
2022. jan. 15. 10:53
 14/17 A kérdező kommentje:
COVID-19 ANTIGÉN NYÁLTESZT - BERIGHT - ezt a tesztet használtam, leírásban pont az 5.nap a legoptimálisabb (A SARS-CoV-2 vírus antigénje a legtöbb esetben a tünetek megjelenését követő 5. napban van jelen kimutatható mértékben a fertőzött személyben, ezért az antigén gyorsteszt ebben az időintervallumban szolgáltatja a legmegbízhatóbb eredményeket.), ami nekem tegnap volt. Még este is negatívat mutatott (azért néztem meg este is, mert volt akinek povitív lett pár óra múlva a negatív tesztcsík és a pcr is pozitív lett neki). Szóval nagyon remélem, hogy megbízhatok benne.
2022. jan. 15. 11:14
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
#14: antigén teszt negativitasa nem jelenti hogy valóban nem vagy fertőzött. A PCR megbízhatóbb
2022. jan. 15. 11:28
 16/17 anonim ***** válasza:
A gyorstesztek csak a leírásban szereplő a teszt elvégzése utáni 15-20 percben ad hiteles eredményt. Vagyis nem olvashatod le ugyanazt a tesztet este is, mert az már nem érvényes
2022. jan. 16. 07:32
 17/17 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam, 15-20 percben negatív volt, majd még este, mikor kidobtam is ránéztem. Olvastam, hogy van, akinek pár óra múlva pozítívra váltott az addig negatív gyorsteszt, ezért csináltatott pcr tesztet is, ami szintén povitív lett. Értem, hogy nem érvényes, de kíváncsi voltam.
2022. jan. 16. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!