Miért írt fel vérhigítót a háziorvos?
Vérhigitó injekciót kórházban adtak sztrókon át esett betegeknek.
Aztán tablettában is folyamatosan szedni kell. Szívműtéten át esettek is szednek ilyet.Nehogy vér rög alakuljon ki.
Savulin, ami antibiotikum és Budesonid inhaláló port.
Nincs semmi ilyen betegségem szerencsére.
Holnap küldenek egy újabb Covid tesztre. Olvastam, hogy arra is írnak fel ilyet.
Vérhígítót nagyműtétek után szoktak felírni, nehogy a sok fekvés miatt vérrög képződjön. Én is egy életmentő műtét után kaptam clexane injekciót, de akárhányszor beszúrtam magamnak, 1 óra múlva belázasodtam, ami másnap estig tartott, és amikor megint beszúrtam, minden kezdődött elölről. Pár napig csináltam ezt, aztán befejeztem a szúrkálást. Inkább mászkáltam egész nap fekvés helyett.
Megfázásra nem írhatnak fel ilyesmit, főleg nem injekció formájában, mert az sokkal erősebb, mint mondjuk az Aspirin protect.
Nagyon veszélyes a használata, mert vérzékenységet okoz. Például egy sima orrvérzés, vagy ujj-elvágás is órákig vérezhet, vagy a sima menstruációs vérzésből "ömlés" lehet.
Jól látod, hogy nem kéne szúrkálni magad vele, főleg nem egy nátha miatt. Az nem okoz vérrögöt, nem is értem az orvost, aki felírta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!