Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért írt fel vérhigítót a...

Miért írt fel vérhigítót a háziorvos?

Figyelt kérdés
Megvagyok fázva egy ideje és ugye ilyenkor covid-teszt (negatív lett), majd online recept. Tehát az orvossal nem is találkozik az ember. Felírt gyógyszereket, antibiotikumot és vérhigító injekciót. Ez utóbbit mire? Covid esetére? Mert nem hiszem, hogy megfázásra, nwgatív teszttel, vérhigítóval kéne bökdösnöm magam. Aki járt már így, vagy tudja mi a szitu, kérem válaszoljon. És tudom, hogy ezt leginkább az orvostól kéne megkérdeznem, ami meg is történt, de mivel emailezünk (!) erre valószínűleg csak holnap kapok választ.

2021. dec. 29. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Talán valamelyik gyógyszer mellékhatása miatt. Milyen gyógyszereket kaptál?
2021. dec. 29. 18:44
 2/5 anonim ***** válasza:
15%

Vérhigitó injekciót kórházban adtak sztrókon át esett betegeknek.

Aztán tablettában is folyamatosan szedni kell. Szívműtéten át esettek is szednek ilyet.Nehogy vér rög alakuljon ki.

2021. dec. 29. 18:45
 3/5 A kérdező kommentje:

Savulin, ami antibiotikum és Budesonid inhaláló port.

Nincs semmi ilyen betegségem szerencsére.

Holnap küldenek egy újabb Covid tesztre. Olvastam, hogy arra is írnak fel ilyet.

2021. dec. 29. 18:54
 4/5 Cubina ***** válasza:
0%

Vérhígítót nagyműtétek után szoktak felírni, nehogy a sok fekvés miatt vérrög képződjön. Én is egy életmentő műtét után kaptam clexane injekciót, de akárhányszor beszúrtam magamnak, 1 óra múlva belázasodtam, ami másnap estig tartott, és amikor megint beszúrtam, minden kezdődött elölről. Pár napig csináltam ezt, aztán befejeztem a szúrkálást. Inkább mászkáltam egész nap fekvés helyett.

Megfázásra nem írhatnak fel ilyesmit, főleg nem injekció formájában, mert az sokkal erősebb, mint mondjuk az Aspirin protect.

Nagyon veszélyes a használata, mert vérzékenységet okoz. Például egy sima orrvérzés, vagy ujj-elvágás is órákig vérezhet, vagy a sima menstruációs vérzésből "ömlés" lehet.

Jól látod, hogy nem kéne szúrkálni magad vele, főleg nem egy nátha miatt. Az nem okoz vérrögöt, nem is értem az orvost, aki felírta.

2021. dec. 30. 14:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az orvosod arra gyanakszik hogy covid. Gyakori szövődménye ugyanis az embólia és nyilván ezt szeretné megelőzni. Mármint hogy tüdőembóliát kapj. Semmi bajod nem lesz ha használod. Gondolom LMWH-t, vagyis clexane-t írt fel. Ebben az esetben fennjáró betegeknek adják. Még senki nem vérzett el clexane-tól menstruáció idején, úgyhogy kérlek értekezz erről a háziorvosoddal, hogy ő megnyugtasson. Amiket fentebb írtak azok részigazságok.
2021. dec. 30. 18:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!