Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Bőratka/Demodex baktérium...

Bőratka/Demodex baktérium miatt pattanàsok?

Figyelt kérdés
fogalmam se volt miert vagyok pattanàsos, elköltöttem rà több 10 000 ft-t, kb 11-12 evesen kezdődött. Probàltam kezelni az allergiàm, úgyanúgy jöttek a pattanások. Életmódot is vàltottam, élelmiszereket is hagyagoltam, de semmi. Először csak a szàm körül az àllamon jöttek ki, mostmàr az àlkapocs csontom alatt is. Az arcomon és a testemen sehol mashol nem jelentek meg soha, csak az említett pontokon. Vannak olyan pillanatok(nem gyakran) amikor úgy elkezd viszketni az egész arcom hogy kibírhatatlan. Heti 5-6 pattanàs megjelenik ha nem kenem a krémmel. Megjelennek roseaknék, és kisebb pattanàsok is, és elég foltos marad a bőröm utàna nagyon sokàig. Ezek alapjàn a tünetek alapjàn lehet bőratkàm? Akinek volt ilyen betegsége kérem írja meg hogy múlt el, milyen kezelés kapott?

2022. jan. 6. 08:03
 1/8 A kérdező kommentje:
most 18 vagyok
2022. jan. 6. 08:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Bőrgyógyásznál jártál már?
2022. jan. 6. 08:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Töröld át naponta 1-2 alkalommal az érintett felületeket 70%-os alkohollal.
2022. jan. 6. 09:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Alkohollal ne kezeld az arcod!

Valószínűleg hormonális probléma, abban az irányban kellene vizsgálni.

2022. jan. 6. 10:28
 5/8 A kérdező kommentje:
igen, a bőrgyógyász írt ki krémeket meg minden, szombaton megyek erre a tesztre, mert javasolta
2022. jan. 6. 16:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Milyen tesztre mész?
2022. jan. 6. 16:40
 7/8 A kérdező kommentje:
bőratka/demodex teszt. lekaparjàk a felső hàmréteget, és mikroszkóp alatt megnézik hogy van e benne ez a baktérium.
2022. jan. 7. 08:09
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem volt demodex atka fertőzésem, es ebbol fakadoan rozacea is kialakult.

En 10 even at orvosrol orvosra jartam, debreceni lévén Dr. Bálint Agnesnel is, aki szart se segített.

Mindegyik orvos nyomta volna a szteroidokat es az antibiotikumot.

Pesten találtam egy orvost aki ezt felismerte, 4 honap alatt tokeletesen helyre jott a borom a kezelesnek hala.

Ennek mar 5 eve.

2022. jún. 19. 22:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!