Normalis az hogy a haziorvosom nem akar ellatni?
Videken van a bejelentett lakcimem. De par honapja felkoltoztem Budapestre munka miatt. A baratommal egyutt elunk. Az o haziorvosi is videki es az enyem is. Par napja elkezdtem kohogni (szaraz), belazasodtam, bedugult az orrom, faj a fejem es a szemem. A baratom is elkepta. Az o haziorvosa videkrol kert beutalast pcr tesztre. Nekem az o haziorvosa nem tudta elintezni, mert nem o az orvosom. Kerte hogy hivjam fel az en orvosom. Felhivtam reggel. Szerinte ez nem igy megy, o engem nem tud beutalni, keressek itt egy orvost a kozelembe (korzetem). Mondtam, hogy nincs itt bejelentett lakcimem, az videken van es on az orvosom. Megse kerdezte, hogy vagyok, kell e gyogyszer barmi egyeb, ramtette. Elmentunk a baratommal akivel lakok es aki tolem kapta el, hogy pozitiv e. Es igen pozitiv. Kerdeztuk a tesztelot, hogy letudnak e engem is tesztelni, de sajnos hogy nem vagyok regisztralt nem. De nyugodtan jelentsen be a haziorvosom videken ok at tudjak kerni az adatokat. Felhivtam, majd pokhendi modon nekem esett hogy mar elmondta mi a menete. De mondom pozitiv lett a tesztje a baratomnak. Akkor hazamegyek es vizsgaljon meg. En hogy gondolom hogy hazamegyek? Covidosan? Tomegkozlekedessel? Nem, autoval.. utana megint ismetelgette, hogy tudtam hogy nem udulni megyek Budapestre miert nem jelentkeztem be mas orvoshoz. Nem gondolom hogy 2 naponta fog hivni hogy vagyok.. tovabbra is keressek a korzetembe orvost aki ellat. Komolyan? Az unnepek kozott? Mikor sok esetben ugyelet van? Szoval itt ulok, valoszinuleg Covidosan, gyogyszer nelkul..
termeszetesen a baratom orvosa mindenbol dupla adagot irt fel.. de ha o nem lenne ?
Ilyet tehet egy haziorvos?
Annyit tudsz tenni, hogy a betegjogi képviselőhöz fordulsz, vagy keresel egy háziorvost Pesten, aki hajlandó téged átvenni.
Én is Pesten lakom, a háziorvosom vidéki. Ő gond nélkül leadta a pesti címemet a mentőknek tesztelésre. A háziorvosodnak kötelessége lenne ilyenkor tesztet elrendelni, teljesen függetlenül attól, hogy hol tartózkodsz épp az országon belül.
(A "hazamegyek és vizsgáljon meg" kérésed valóban teljesíthetetlen. Covidos tüneteket produkálsz, nem mehetsz be a háziorvosi rendelőbe, és a kórházba sem.)
Már ne haragudj, de részben igazat adok a háziorvosodnak. Egyébként minek akarod magad teszteltetni? Mivel a barátodnak pozitív és te is tünetes vagy, nyilván neked is pozitív lenne. Ehhez nem kell papír. Tüneti szerekre van szükséged, illetve ha kell lázcsillapítás. Másokat sem vizsgál meg covidosan az orvosa, ha rosszul vagytok nyilván ügyelettől kértek telefonon tanácsot vagy mentőt hívtok fulladás esetén.
Egyébként elég felelőtlenség hogy nem vagy legálisan bejelentkezve oda ahol háziorvosodnak kéne lennie. Mégis mit vársz a vidéki orvostól ha helyileg nem is ott vagy? Legalább ha ideiglenes lakcímed lenne.
4. Azert mert anyukammal is toltottem 3 napot, akinek szinten faj a mellkasa, kohog es hoemelkedese van, megsem covidos. Teszteltek ot is (neki mas a haziorvosa)
Baratomnak a haziorvosa felirt kulonbozo gyogyszereket, sot verhigitot is. Ami esetemben nem tudom szukseges e, ugyanis amikor lebetegedtem az elso nap utan en csinaltam egy antigen tesztet, ami negativ lett. Majd utana lettem sokkal rosszabbul.
Nyilvan nem mentem volna be szemelyesen hozza, igyis ugyis telefonaltam volna. De mar az elejetol kezdve nem volt kezseges.
Utolso kerdesedre a valasz. Nagyon nagyon ritkan vagyok beteg es kb 3 honapja lakok fent. Elegedett vagyok a haziorvosommal, vagyis eddig az voltam. Mindent telefonon megbeszeltunk, felirt receptet tenyleg mindent!! Kb a 3 ev alatt 2 szer ha voltam nala szemelyesen.
De erdekes, a parom orvosanak sikerult kernie nekem tesztet, ugy hogy nem is a haziorvosom, videkrol!! Akkor hogyis van ez? Ja, igen.. Ilyen nincs, ez nem lehetseges, nem megoldhato 😊
Érdekes. Ha megoldódott a problémád a párod fenséges háziorvosa által, akkor mégis mi a bajod? Kúráld ki magad és ne hisztizz feleslegesen. Továbbra is feleslegesnek tartom a tesztelgetést úgy, hogy akivel együtt élsz pozitív.
Szerintem nagyon buta vagy. Konkrétan a 2 agysejted focizik egymással. Ilyenek terhelik a hülyeségükkel az orvosokat és csodálkoznak ha betelik a hócipő...
Te nagyon ostoba vagy, akinek a szovegertelmezes sem megy. Tipikus ez a megmondo ember. Mint irtam, de a te kedvedert ugyanis nem megy a szovegertelmezes leirom, mert raerek 😊 Anyukammal toltottem 3 napot, amikor vegig egyutt voltunk, de ekkor mar beteg voltam. Csinaltam egy antigen tesztet ami negativ lett. Majd a 3. Nap utan a paromhoz hazamentem. Anyukam es a parom is masnapra beteg lett. Anyukamat is ma teszteltek o NEM LETT POZITIV, mig a baratom POZITIV LETT. Az en antigen tesztem az elso nap NEGATIV lett. Megis honnan kellene tudnom hogy az vagyok vagy sem? Anyukam nem lett az megegyszer leirom, a baratom igen. Mindketto beteg lett miattam, szinte ugyanazokkal a tunetekkel. Pontosan ezert akartam megnezetni rendes PCR tesztettel, az vagyok e vagy sem. Nem tudom neked ez miert faj, vagy a haziorvosomnak, hogy megszeretnem nezetni.
Majd ha beteg leszel es igy fognak hozzad allni jussak eszedbe!
Egy dolgot kertem, hogy regisztraljon be. Amit a tesztelesen elmondtak, hogy barhonnan be lehet regisztralni. Az en orvosom ezt letagadta. Mas orvos meg tudta oldani..
De igen megoldodott, koszonom hogy ennyire erdekelt a sorsom hogy ujbol irtal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!