Tényleg lehetek attól cukorbeteg, hogy nagyon sok édességet eszek?
Nem a cukor/édesség fogyasztása okozza a cukorbetegséget, ez csak elterjedt tévedés.
Ettöl függetlenül nem tesz jót a szervezetednek a sok cukros, édes étel fogyasztása.
Dehogynem, a sok cukor feldolgozásától nem tud rendesen működni az inzulintermelő hasnyálmirigy. Szó sincs babonáról!
Két tipus van: egyes és kettes
Előbbi nem lehetsz ilyesmitől.
Utóbbi lehetsz de csak nagyon lesarkítva, hosszú távon a helytelen táplálkozás okozhat inzulin rezisztenciát, de ebbe nem kezdek bele tekintve hogy aki felteszi ezt a kérdést ahelyett, elolvasná a neten az ezer meg ezer tök jó leírást annak nem fogok receptorokról mesélni.
A sok cukorf9gyasztás 2005-ban vált erősen jellemző rám, de akkor reggeltől estig cukrot ettem csokival felváltva.
Aztán 2005-ben is sok édességet ettem, de az év tavaszán hatalmas munkahelyi stressz és kezdődő létbizonytalanság kezdődött.
2006-7 környékén furcsa, lábujj érzéketlenség, vastagbőr árzés kezdődött, ami a cukprbetegség jele.
Akkoriban kezdtem rosszul látni közelre, ami szintén a magas cukorra jellemző tünet.
2008-ban diagnosztizáltak nálam cukorbetegséget, mert addigra mimfen bajom lett már.
Aztán kétdés, hpgu a 2014-től kezdődő cukorfalás, vagy a 2005-től kezdődő több évig tartó stressz okozta-e azt nem tudom, de szerintem a kettő együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!