Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tényleg lehetek attól cukorbet...

Tényleg lehetek attól cukorbeteg, hogy nagyon sok édességet eszek?

Figyelt kérdés

2021. dec. 27. 21:40
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Cukor beteg az is lehet aki egyátalán nem fogyaszt cukrot.
2021. dec. 27. 21:45
 2/10 anonim ***** válasza:
43%
Nem, a két dolognak semmi köze egymáshoz, ez csak mese.
2021. dec. 27. 21:45
 3/10 anonim ***** válasza:
81%

Nem a cukor/édesség fogyasztása okozza a cukorbetegséget, ez csak elterjedt tévedés.

Ettöl függetlenül nem tesz jót a szervezetednek a sok cukros, édes étel fogyasztása.

2021. dec. 27. 21:47
 4/10 anonim ***** válasza:
29%

Dehogynem, a sok cukor feldolgozásától nem tud rendesen működni az inzulintermelő hasnyálmirigy. Szó sincs babonáról!

[link]

2021. dec. 27. 21:50
 5/10 anonim ***** válasza:
69%

Két tipus van: egyes és kettes

Előbbi nem lehetsz ilyesmitől.

Utóbbi lehetsz de csak nagyon lesarkítva, hosszú távon a helytelen táplálkozás okozhat inzulin rezisztenciát, de ebbe nem kezdek bele tekintve hogy aki felteszi ezt a kérdést ahelyett, elolvasná a neten az ezer meg ezer tök jó leírást annak nem fogok receptorokról mesélni.

2021. dec. 27. 21:51
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Nem leszel attól cukorbeteg, ha sok édességet eszel. Nyilván nem feltétlenül egészséges, főleg nagy mértékben, de semmi köze hozzá.
2021. dec. 27. 22:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne a gyakorin tájékozódj, kérdező, itt rossz helyen vagy. Ha már megbetegedtél az itteni "jótanácsoktól", már nem tudod visszacsinálni.
2021. dec. 27. 22:21
 8/10 anonim ***** válasza:
90%
A túl sok szénhidrátfogyasztás, elhízás stb okozhat 2-es típusú diabot.
2021. dec. 27. 22:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A sok cukorf9gyasztás 2005-ban vált erősen jellemző rám, de akkor reggeltől estig cukrot ettem csokival felváltva.

Aztán 2005-ben is sok édességet ettem, de az év tavaszán hatalmas munkahelyi stressz és kezdődő létbizonytalanság kezdődött.

2006-7 környékén furcsa, lábujj érzéketlenség, vastagbőr árzés kezdődött, ami a cukprbetegség jele.

Akkoriban kezdtem rosszul látni közelre, ami szintén a magas cukorra jellemző tünet.

2008-ban diagnosztizáltak nálam cukorbetegséget, mert addigra mimfen bajom lett már.

Aztán kétdés, hpgu a 2014-től kezdődő cukorfalás, vagy a 2005-től kezdődő több évig tartó stressz okozta-e azt nem tudom, de szerintem a kettő együtt.

2021. dec. 28. 13:35
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Az utolsó válaszoló jót ír de nem értékelem fel mert nem túl igényes 😅
2021. dec. 29. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!