Mennyit ès mit igyon egy nap alatt, aki cukorbeteg?
Én általában ásványvizet szoktam inni, de vannak cukormentes szörpök is rengeteg ízben (szénhidrát sincs benne)
Szerintem minimum 1.5-2L folyadékot kellene fogyasztani. Nem árt ha többet iszol, csak ne vidd túlzásba!
Ha magas a cukor sok vizet kell inni, hogy lemenjen
Kedves Vàlaszolòk!
Nagyon köszönöm a hasznos tanàcsokat!
Egy kedves ismerősömről derült ki pàr hònapja, hogy cukorbeteg (nem tudom melyik tìpus). Sohasem volt egy nagy ivò, hiàba pròbàltuk meggyőzni a folyadèkbevitel fontossàgàròl, no meg egyèb egèszsègmegőrző evèsi-ivàsi szokàsokròl. Vìz helyett mindig a cukros üdìtőket rèszesìtette előnyben, most meg fanyalog, ha azt mondom neki, hogy igyon vizet meg teàt cukor nèlkül, mint példàul mi (fèrjem, gyerekem ès èn). Igyekszem felkutatni neki a hasznos tanàcsokat, mert az orvosok nem tùl közlèkenyek, mondvàn: nincs idő mindenkinek töviről-hegyire mindent elmagyaràzni. Mivel nincs internet hozzàfèrèse, rajtam keresztül tanulgatja ezt az ùj èletmòdot. Hàlàsan köszönöm, hogy àltalatok okosabbak lettünk!
Szia!
Esetleg ha van Facebookod akkor javaslom a "Cukor nélkül- szénhidrátdiéta cukorbetegnek,IR-eseknek" nevű csoportot. Rengeteget lehet ott tanulni és van egy "diétasuli" nevű mappa ami az alapszabályokat nagyon jól összefoglalja, azt akár ki is lehetne nyomtatni az ismerősödnek :)
2-3 liter víz mehet nyugodtan naponta. És étkezések között csak vizet szabadna inni! Sem mást inni,és nincs "csak egy falat"...
Cukormentes üdítőket, teákat, kávét csak étkezésekhez lehet inni. Gyümölcslevekből 100%-osat igyon, gyors szénhidrátkènt számolva velük.
Remélem tudtam segíteni..
Kellemes ünnepeket :)
Hàlàsan köszönöm a hasznos tanàcsokat! (Bocsi, hogy megkèsve, de nem vettem èszre kellő időben.)
Legjobbakat kìvànok èn is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!