Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Sikerült már valakinek kigyógy...

Sikerült már valakinek kigyógyulnia a 2-es típusú cukorbetegségből?

Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék a sikertörténet hátterére, és arra, hogy hogyan sikerült visszaállítani a szervezet felborult inzulinműködését. Kérlek csak akkor írj kommentet, ha valóban volt sikertörténeted, és szeretnéd megosztani. Trollkodók, kétkedők rossz indulatú megjegyzéseiből köszönöm, nem kérek.

2021. dec. 8. 13:58
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Ebből nem lehet kigyógyulni csak jól karban tartani.
2021. dec. 8. 14:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Mit kértem fent? Hogy csak azok írjanak akiknek van sikertörténetük!!! Nehéz az olvasás?
2021. dec. 8. 14:17
 3/8 anonim ***** válasza:
52%

Én 2008 december elején kerültem be kórházba, akkor volt 35-ös a cukorszintem (nagyon gyenge voltam és fáradt, alig bírtam ébren maradni). Mondta az orvos, hogy fogadjam el, hogy ebből nem lehet kigyógyulni és örökre inzulinozni kell engem. Én meg alapból makacs természet vagyok, mondtam, hogy az kizárt, én nem fogom szúrni magam - azt megengedtem hogy beadják az inzulint, de arra nem tudtak sehogy rávenni, hogy szúrjam magam.

Na a lényeg, amíg a kórházban voltam, bevittem magammal a laptopomat és bújtam a weboldalakat, hogy hogyan tudnám kikúrálni magamat, mert az orvosokra ebben nem lehet számítani. Olvastam egy oldalon, hogy a krómhiány okoz cukorbetegséget, ezért rákerestem mikbe van króm, volt ott pár élelmiszer amikben van, ebből a földimogyoró (héjas) és a zöldborsó ami mellett maradtam, mint amihez viszonylag könnyen hozzá lehetett jutni, úgy hogy egyik nap mogyorót ropogtattam, másnap borsóleves volt a vacsi és felváltva ezeket fogyasztottam vacsorára minden nap. Ittam még naponta cukorteát is, amit a drogériában vettem.

Meg még egy fontos dolog, minden étkezés után elmentem sétálni, mert a testmozgás leviszi a vércukor szintet. Azt hozzáteszem, ahogy kijöttem a kórházból, kb. 1-2 hétig kaptam még inzulint, de utána elhagytam, mert már olyan alacsonyra levitte a cukorszintemet (2-3), hogy már remegtem a rosszulléttől, ezért "természetes módon" - testmozgással mozogtam le az étkezés utáni emelkedett vércukor szintet. A diétát januárig tartottam, aztán azt is elhagytam, mert sokszor ment le nagyon alacsonyra a cukrom és egy örökkévalóságnak tűnt a két étkezés közötti 2 órahossza kivárása.

Egyébként a kórház után karácsonyra (addigra már nem adattam be semennyi inzulint) teljesen rendbe jött a cukrom, étkezés előtt és utána 2 órával is mindig 6 alatt volt az érték, és azóta se volt semmi gondom vele. Még annyit, hogy a szervezetet savasító ételeket is érdemes kerülni annak akinek magas a cukra, ide tartoznak a tejtermékek, húsok, minden cukros étel és ital, liszt tartalmú kaják, rizs, krumpli. Pl. a tej és a 100%-os gyümölcslé kifejezetten nagyon megemeli a cukorszintet.

Bevallom én is régen mindenféle sz*r kaját összeettem, szerintem 1 év alatt 1 kg zöldséget nem ettem meg összesen... hát meg is fizettem az árát. Nem foglalkoztam azzal, hogy mi egészséges, mi nem, csak finom legyen.

2009 nyara óta tértem át a vega életmódra és azóta figyelek arra, hogy többnyire egészséges, vitaminokban gazdag kajákat fogyasszak, a junkfood mennyiségét meg próbálom minimális szinten tartani (ez nem jelenti azt, h sose eszek csokit vagy sütizek, csak az arányokra vigyázok).

Szóval engem ez gyógyított ki anno a (2-es) cukorbetegségből.

2021. dec. 8. 16:19
 4/8 anonim ***** válasza:
A barátnőm is ügyesen kilábalt belőle, ő csak metforminos volt. Kőkeményen betartotta a szénhidrát csökkentett diétát, ilyen dolgokban ő nagyon következetes. Ledobott vagy 10 kgt, és elhagyhatta a tablettát. Ennek már pár éve, de azóta is jók az eredményei.
2021. dec. 8. 16:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon hálás vagyok a válaszokért, és köszönöm, hogy megosztottátok velem a sikertörténeteteket. Egyúttal elnézést szeretnék kérni az első válaszadótól - nem ez a stílus jellemez, ne haragudj, de mivel pont aznap szembesültem azzal, hogy 37 éves létemre cukorbeteg vagyok, (az orvosok ráadásul közölték velem, hogy ez már életem végéig így is marad, ami öröklött tulajdonság, ráadásul nem is gyógyítható), első körben eléggé elkeseredtem, és elkezdtem keresni a megoldást - egyúttal ide is írtam - reméltem hogy lesz majd valaki, akinek volt már sikertörténete ilyen téren. A vizsgálatok egyelőre még tartanak nálam, vagyis még nem tudni, hogy az 1-es, vagy a 2-es típushoz tartozom-e, de valószínű, hogy kettes, mivel intenzívebb mozgás után általában a 10-es cukorértékemet sikerül 7.1 környékére leszorítanom. Azóta napi 10-14 kilométereket sétálok, és (Budapesten lakom), amennyire lehet, tömegközlekedés helyett inkább gyalog teszem meg a távot, és próbálok az étkezésemre is odafigyelni. Remélem, idővel nekem is sikerül majd normalizálnom a vércukorszintemet és megszabadulnom a tünetektől. Amit esetleg nektek is tudok ajánlani az alán Anthony William: Gyógyító Médium c. könyve. E-könyvként is le lehet tölteni, és mivel a cukorbetegség mellett számtalan más betegségre is ad javaslatot, mindenképpen érdemes lehet áttanulmányozni. Én is olvasgatom- a neten pedig rátaláltam Dr. Turi Attila ingyenes dietetikai kézikönyvére is - egy feliratokozás után naponta kapok információkat a cukorbetegségről és arról, hogy hogyan kell helyesen táplálkozni. Az orvos gyógyulást ígér... Na, nem is szaporítom a szót tovább. Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat, és ha valakinek van még pozitív tapasztalata, és van kedve itt megosztani, szívesen veszem, és egyúttal nagyon köszönöm!
2021. dec. 10. 11:32
 6/8 Laylah ***** válasza:
94%
Bocsi, hogy beleszólok, de sem a 3., sem a 4. válaszoló története nem kigyógyulás, hanem diétával való karbantartás, ahogy az első írta. Apám is 2-es cukros, bár külön diétát nem tart, elég zsírhangsúlyosan étkezik ahhoz, hogy a ch csökkentett diétának megfeleljen. Tehát kigyógyulni nem lehet belőle, de ha odafigyelsz a táplálkozásra, mozgásra, tünetmentes lehetsz. Ami nem egyenlő a gyógyulással.
2021. dec. 17. 10:27
 7/8 anonim ***** válasza:
A kulcsszó a teljes értékű növényi táplálkozás. Olvastam, hogy ezzel ki lehet gyógyulni
2022. jan. 10. 00:20
 8/8 anonim ***** válasza:
2022. jan. 10. 00:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!