Sikerült már valakinek kigyógyulnia a 2-es típusú cukorbetegségből?
Én 2008 december elején kerültem be kórházba, akkor volt 35-ös a cukorszintem (nagyon gyenge voltam és fáradt, alig bírtam ébren maradni). Mondta az orvos, hogy fogadjam el, hogy ebből nem lehet kigyógyulni és örökre inzulinozni kell engem. Én meg alapból makacs természet vagyok, mondtam, hogy az kizárt, én nem fogom szúrni magam - azt megengedtem hogy beadják az inzulint, de arra nem tudtak sehogy rávenni, hogy szúrjam magam.
Na a lényeg, amíg a kórházban voltam, bevittem magammal a laptopomat és bújtam a weboldalakat, hogy hogyan tudnám kikúrálni magamat, mert az orvosokra ebben nem lehet számítani. Olvastam egy oldalon, hogy a krómhiány okoz cukorbetegséget, ezért rákerestem mikbe van króm, volt ott pár élelmiszer amikben van, ebből a földimogyoró (héjas) és a zöldborsó ami mellett maradtam, mint amihez viszonylag könnyen hozzá lehetett jutni, úgy hogy egyik nap mogyorót ropogtattam, másnap borsóleves volt a vacsi és felváltva ezeket fogyasztottam vacsorára minden nap. Ittam még naponta cukorteát is, amit a drogériában vettem.
Meg még egy fontos dolog, minden étkezés után elmentem sétálni, mert a testmozgás leviszi a vércukor szintet. Azt hozzáteszem, ahogy kijöttem a kórházból, kb. 1-2 hétig kaptam még inzulint, de utána elhagytam, mert már olyan alacsonyra levitte a cukorszintemet (2-3), hogy már remegtem a rosszulléttől, ezért "természetes módon" - testmozgással mozogtam le az étkezés utáni emelkedett vércukor szintet. A diétát januárig tartottam, aztán azt is elhagytam, mert sokszor ment le nagyon alacsonyra a cukrom és egy örökkévalóságnak tűnt a két étkezés közötti 2 órahossza kivárása.
Egyébként a kórház után karácsonyra (addigra már nem adattam be semennyi inzulint) teljesen rendbe jött a cukrom, étkezés előtt és utána 2 órával is mindig 6 alatt volt az érték, és azóta se volt semmi gondom vele. Még annyit, hogy a szervezetet savasító ételeket is érdemes kerülni annak akinek magas a cukra, ide tartoznak a tejtermékek, húsok, minden cukros étel és ital, liszt tartalmú kaják, rizs, krumpli. Pl. a tej és a 100%-os gyümölcslé kifejezetten nagyon megemeli a cukorszintet.
Bevallom én is régen mindenféle sz*r kaját összeettem, szerintem 1 év alatt 1 kg zöldséget nem ettem meg összesen... hát meg is fizettem az árát. Nem foglalkoztam azzal, hogy mi egészséges, mi nem, csak finom legyen.
2009 nyara óta tértem át a vega életmódra és azóta figyelek arra, hogy többnyire egészséges, vitaminokban gazdag kajákat fogyasszak, a junkfood mennyiségét meg próbálom minimális szinten tartani (ez nem jelenti azt, h sose eszek csokit vagy sütizek, csak az arányokra vigyázok).
Szóval engem ez gyógyított ki anno a (2-es) cukorbetegségből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!