Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A vakbélnek mik a tünetei?

A vakbélnek mik a tünetei?

Figyelt kérdés
Egyik oldalon azt olvasom hogy a jobb oldalon fáj, a másikon azt hogy a bal oldalon. Akinek volt már mit tapasztalt? Mik a pontos tünetei?

2021. dec. 6. 06:37
 1/7 anonim ***** válasza:
55%

jobb oldalon erős szúró fájdalom, szinte nem is tudsz felegyenesedni

kis idő után ez elmúlik, és aztán ugyan ezt a fajdalmat érzed a gyomorszájad környékén

2021. dec. 6. 07:20
 2/7 anonim ***** válasza:
94%

A vakbélnek nincs tünete... A vakbélgyulladásnak van:

[link]

Szerintem orvosi jellegű oldalon sehol nem írnak bal oldalt. Ez már azért durva hiba lenne.

2021. dec. 6. 07:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Én anno egyszerűen rosszul lettem, látszólag ok nélkül, másnap kicsit jobban voltam, de este megint, utána elvittek orvoshoz, aki megnyomkodta a jobb oldalam, akkor éreztem a szúró fájdalmat, és közölték, hogy vakbélgyuszi.
2021. dec. 6. 07:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagyon változó, nekem pl a gyomorszajam égett kegyetlenül elsőre, aztán az elmúlt, és belázasodtam, a vakbelemnél (jobb lent a hasadban) csak tompa fájdalmat és egy kis keményedést éreztem.
2021. dec. 6. 12:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat. Nekem a bal oldalon fáj. :/ De akkor ezek szerint a jobb oldalon kell.
2021. dec. 6. 12:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen vagy 25 évvel ezelőtt. Mondták is, hogy ha jobb oldalon fájna ugyanígy, az vakbélgyulladásra utalna. Táppénzen voltam vele egy hónapnál tovább, annyira fájt, de hiába tükröztek meg ultrahangoztak, nem jöttek rá, hogy mi a baj. Aztán egyszer csak elmúlt. Pár évente gyengén előjön azóta is, de csak pár órára, maximum egy napra.
2021. dec. 6. 14:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Vesekő?
2021. dec. 7. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!