Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Kienböck betegségnek milyen...

Kienböck betegségnek milyen kezelési lehetőségei vannak?

Figyelt kérdés
Szóval nem rég derült ki hogy a holdascsont egy része elhalt már így csak műtéti lehetőségek vannak. Utánanéztem az egésznek de nem nagyon találtam kifejezetten sok infót. Cikkek voltak de kb az összes egyre hivatkozott. Akinél előfordult már ilyen műtét után hogy tudja mozgatni a csuklóját? Milyen műtéti megoldások vannak?

#Kienböck betegség
2021. okt. 24. 15:02
 1/7 anonim ***** válasza:
21 voltam amikor ez kiderült nálam, hát nem volt túl kellemes. Ha jól tudom összesen 5 lehetőség van, rész desis itt kivesznek pár porcot tehát valamennyire elmerevedik a csuklód, proximalis sor carpectomia kiveszik a holdascsontot és a mellette lévőket egész jól fogod tudni mozgatni a kezed de rövidebb is lesz valamivel van még az implantátum beültetés is. Ha már nagyon késő akkor teljesen elmerevíthetik, ha viszont olyan 30-35 alatt vagy megpróbálhatják "újraéleszteni" (revescularizáli). Nekem az utóbbi volt. Egész jól tudom mozgatni de azért nem teljesen. Olyan 70-80%os lehet a mozgás a másik kezemhez képest.
2021. okt. 24. 16:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Helo! Ha szabad kerdeznem nektek mi volt a tünet? Nekem csak nyomásra fáj meg ha nagyon hátraakarom hajlítani a kezem, pl ha fekvőtámaszozni akarok. A csuklóm elejénél középen. Amúgy nem zavar az életben, csak kellemetlen.. szerintetek nekem is ez lenne a bajom?
2021. okt. 29. 00:41
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Eleinte nyugalomban nem fájt egyáltalán aztán idővel rosszabbodott végén alkalmanként nyugalomban is fájt, volt amikor már bal kézzel kellett fogatmosnom (de ez már egy 10 hónappal az után volt hogy érezni kezdtem valamit). Nekem elején nagyon hasonlított a rándulásra, kicsit később leginkább a hátrafele hajlítás volt az ami nagyon fájt, egy ilyen szúró talán égető érzés volt. Ha fogtam és csak egyszerűen ellazítottam a kezem és ugye előrehajlott a csuklóm akkor inkább egy ilyen nyomó, feszülő érzés volt mintha "nem lenne ott elég hely" vagy hogy mondjam. Rátámaszkodni abszolút nem tudtam maximum úgy hogy az ujjaimra, de később már az is fájt.

Egyébként anno nekem októberben kezdett fájni de engem se nagyon zavart úgyhogy hagytam is. Februárban mentem orvoshoz, ott egy krémet kaptam mivel izületi gyulladásra gondolt. Áprilisban voltam újra orvosnál ott már volt rtg abból nem nagyon jött rá, végül mr vizsgálattal májusban derült ki.

Nem mondom hogy ez a baj a kezeddel de érdemes lehet megnézetni, amiket írtál az alapján még az elején vagy szerintem.

2021. okt. 29. 02:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ, kérek majd időpontot akkor. Igazából nekem elég régóta fent áll ez a probléma, mondhatni 1-2 éve, de ugyanolyan szar és csak akkor jelentkezik ha fekvőzni akarok, edzőterembe máskor egyáltalán nem zavar.. ezért gondoltam már erre.. amúgy 17 vagyok. Hogy vagy most? Van amit nem tudsz vele csinálni?
2021. okt. 29. 15:39
 5/7 A kérdező kommentje:

Szerenccsére nincs olyan amit egyáltalán ne tudnék csinálni. Egyébként ha 17 vagy esetleg megpróbálhatják nyugalomba helyezni hátha történik javulás márha ez tényleg kieböck betegség.

Egyébként itt elég jól leírják a dolgokat:

[link]

2021. okt. 29. 20:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló volt, mint a kérdező írta én is szinte mindent meg tudtam csinálni. Talán annyi, hogy amikor már ténylegesen a vége felé voltam a nehezebb dolgokat nem tudtam emelni (és ahogy írtam alkalmanként pl a fogmosás is fájt). Ma meg csak akkor fáj ha nagyon megterhelem és ahogy írtam nem 100%-os a mozgás, de azért nem rossz az a 80-71% sem.
2021. okt. 30. 00:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok

Most látom, hogy nem is írtam előzőleg, hogyan tudom mozgatni, de a lényeg remélem átment :D

2021. okt. 30. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!