Hetek óta tartó farokcsont fájdalom mitől lehet? Sorstársakat keresek!
3 és fél hete hogy fáj a farokcsontom. Nem ütöttem be,nem estem el.
Először csak bizonyos mozdulatoknál előrehajoláskor fájt,aztán éjszaka az ágyban forgolódáskor (ahogy ránehezedek a hátamra),aztán tüsszentéskor,most már nagyon rossz ülni,ha kicsit is ülök és felállok az pokoli utána 5 percig. Főleg az autóban ülés visel meg vagyis az onnnan kikászálódás. Séta,álldogálás a legjobb.
Voltam sebész proktológusnál mert az internet végbél daganattal riogatott egyből,meg pilonidalis cisztával. De semmit se talált,továbbküldött alsó derék MRI-re azt mondta azt az eredményt vigyem el utána reumatológusnak mert ez "szakrális" fájdalom.
Borzasztóan megnehezíti a mindennapjaimat ez a fájdalom :( Sehová nem sugárzik ki,csak középen a farokcsont legaljánál érzem de akkor is nagyon rossz és egyszerűen nem javul.
Hozzá kell tennem,hogy ülőmunkát végzek és nem sportolok semmit szóval mielőtt ez a fájdalom megjelent több mint 12 órát ültem egy nap...
Valakinek van tapasztalata ilyennel? Ha igen mitől múlt el?
Köszönöm a kérdést sajnos ugyanúgy..
Ma voltam a reumán,hát nem sokra mentem vele amit láttam az MRI-n a nem szakavatott szememmel azt látta a doki is :D
Azt mondta az egyik farokcsigolya ki van menve vagy le van törve (??). Ezt nem műtik sehol se.
Szedjek egy hétig aflamint.
Ha nem lesz jobb menjek el röntgenre.
Esetleg manuálterapeutához (csontkovácshoz) hátha az visszateszi. Hát ha le van törve azt várhatom szerintem :D De azt is hogy javuljon az Aflamintól.
Mindenesetre ezen ne múljon,elkezdem szedni.
Ohh bsszus nagyon sajnálom. Nem tudom milyen az az Aflamin de nézz utána, hogy kell-e védeni a gyomrot / MÁJAT!!
Fél evig szedtem fájdalomcsillapítót gyomorvédő tablettával, de májat nem védtem.
Semmi alkoholt nem fogyasztok mert utálom az ízét, megis olyan a majfunkcióm, hogy visszatérő kerdés amikor a laboreredményemet olvassák: Iszik? Drogozik?
:( Szóval védd a majadat! Vegyél mariatövisMAGolajat, ne a teát, hanem magolajat. Az sokat ér. Roncsolt majamnak is jó, kár, hogy nem előbb tudtam.
A kiropaták nagyon ügyesek. De nem látom, hogy ehhez hogyan "férne hozzá". Esetleg azért konzultálnék eggyel. Hozzanyúlás nélkül. Csak megkerdezném. Lattam a facen egy manuszt esetvideókkal, nagyon jónak latszik. De ez lutri akkor is. Nem emlekszem a nevére.... megkeresem.
Sajnos AZT a bizonyos csontkovacsot, nem talaltam meg, de ajánlom, de csontkovacs keresőszóra több szemelyt is kiadott, en nem tufok roluk semmit, csak azt lazom hogy dicsérik. Ajánlom, hogy keress rá te is.
A gyógytornász sem lebecsülendő szakember! Nagyon széles ismerettel rendelkeznek, pláne az idősebb gyógytornászok! Az orvodnak a tekintélye nagyobb, a műtésről tud többet, de a gyógytornasznak a test működésről, összefüggésekről, helyrehozásról sokkal nagyobb a rálátása, széleskörű az ismerete. Konzultalnék vele is. Mindenkeppen.
Köszönöm szépen a tanácsot!
Van 2 csontkovács is akikről ismerősök útjn tudom, hogy jó szakemberek a területükön. Valamelyikkel konzultálni fogok az ügyben..
Kedves Kérdező?
Hogy vagy azóta?
Szia! Sajnos másfél év után sem múlt el, nem tudok rendesen ülni igaz az intenzitása csökkent. Eleinte olyan 10/8as volt most már csak 4-5/10 a fájdalom.
Minden doki azt mondta hogy csak az idő segíthet nem tudnak mit tenni :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!