Hetek óta tartó farokcsont fájdalom mitől lehet? Sorstársakat keresek!
3 és fél hete hogy fáj a farokcsontom. Nem ütöttem be,nem estem el.
Először csak bizonyos mozdulatoknál előrehajoláskor fájt,aztán éjszaka az ágyban forgolódáskor (ahogy ránehezedek a hátamra),aztán tüsszentéskor,most már nagyon rossz ülni,ha kicsit is ülök és felállok az pokoli utána 5 percig. Főleg az autóban ülés visel meg vagyis az onnnan kikászálódás. Séta,álldogálás a legjobb.
Voltam sebész proktológusnál mert az internet végbél daganattal riogatott egyből,meg pilonidalis cisztával. De semmit se talált,továbbküldött alsó derék MRI-re azt mondta azt az eredményt vigyem el utána reumatológusnak mert ez "szakrális" fájdalom.
Borzasztóan megnehezíti a mindennapjaimat ez a fájdalom :( Sehová nem sugárzik ki,csak középen a farokcsont legaljánál érzem de akkor is nagyon rossz és egyszerűen nem javul.
Hozzá kell tennem,hogy ülőmunkát végzek és nem sportolok semmit szóval mielőtt ez a fájdalom megjelent több mint 12 órát ültem egy nap...
Valakinek van tapasztalata ilyennel? Ha igen mitől múlt el?
Nyilván rákerestem mielőtt kiírtam a kérdést.
Olyan hozzászólást nem találtam viszont amiben le lett volna írva hogy mi lett a megoldása a dolognak és csekély az esély rá hogy ilyen régi kérdéseknél még valaki válaszoljon ezért írtam ki.
Megoldásnak egyes helyeken speciális ülőpárnát javasoltak, mivel a sok ülés okozhat ilyen fájdalmat. Illetve még kenőcsöket olvastam a fentiekben, de nem tudom mennyire jó.
Nekem is volt ezzel problémám, de nekem a sok felülés miatt sebesedett ki, és fájt, de aztán elmúlt.
Viszont a speciális (fánk) párna nem hülyeség, de az is biztos, hogy további kivizsgálás is szükséges.
Egyébként a szakrális fájdalommal csak arra utalt a doki, ahova kisugározni érzed a gerinceden a fájdalmat.
Mert így van a gerincoszlop:
- 7 nyaki - cervicális
- 12 háti - thoracalis
- 5 ágyéki - lumbalis
- 5 keresztcsonti - sacralis
- 2-3 farki - coccigeniális - de lehet 3-5 farki is.
Köszi :) Párnát már beszereztem egy hete ha esetleg ülni kell csak azon ülök :)
Kenőcsökkel már 3 hete kenegetem de kb halottnak a csók..
MRI-re megyek majd ha kapok végre időpontot.
Aggódom az a helyzet, annyira hirtelen jött a semmiből, remélem úgy is fog elmúlni :(
Igen voltam MRI-n és nagyon mérges vagyok mert mondtam nekik hogy csak és kizárólag a farokcsontom fáj sehol máshol ezért a keresztcsonti régió kiértékelése a legfontosabb. Erre az egész gerincemet megnézték és a derekam aljánál egyszerűen vége a leírasnak,tovább nem nézték!!
Fú de mérges vagyok!
Addig a pontig amúgy teljesen negativ a lelet,nincs se ferdülés,se sérv,semmi.. a CDre kiírt felvételelet megkaptam és egyébként látszik rajta az egész farokcsonti régió szóval most írtam nekik hogy legyenek kedvesek azt a részt is elemezzék ki.
(Gerinc+keresztcsonti MR-t kért az orvosom,a keresztcsontot egy az egyben kihagyták)
Nem vagyok doki,de a felvételeken a farokcsonti csigolyáknál amatőr szemmel is látom, hogy valami nem oké,jönnek szépen egymás alatt ívelten a csigolyák és az utolsó teljesen más szögben szinte kifordulva áll,legalábbis én igy látom...
Igen a komolyabb, panaszt okozó eltéresek laikusként is lathatóak szoktak lenni.
Szerintem azonnal mondd el a dokinak hogy mit láttál! En is igy tettem, ezert műtöttek sürgősen. Két napra rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!