Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » COVID-ban az alap ízeket sem...

COVID-ban az alap ízeket sem érezted?

Figyelt kérdés
Engem eddig ha érintett is valamilyen szinten, nem tapasztaltam sem szaglás, sem ízérzékelés vesztést. Most viszont kizárólag az érdekel, hogy amit csak a nyelvünkkel érzékelünk úgy mint sós, édes, savanyú, keserű ízt, azokat érzékeljük-e COVID-ban. Ha valami kimaradt volna mint pl. az umami, az most nem lényeges..

2021. okt. 1. 23:19
A kérdező szavazást indított:
Igazolt COVID fertőzöttként éreztem alap ízeket
Igazolt COVID fertőzöttként NEM éreztem alap ízeket
Valószínűsített COVID fertőzöttként éreztem alap ízeket
Valószínűsített COVID fertőzöttként NEM éreztem alap ízeket
17 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én fordítva voltam. Mindennek undorító szaga volt, alig bírtam enni emiatt.
2021. okt. 1. 23:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ismerőseim voltak koronásak (értsd rokonok, közeli barátok).

Akiknél volt ez a tünet ott vagy egyáltalán nem éreztek semmit vagy csak esetleg csípős ízt. De tényleg ha valamibe raktak borsot akkor is csípett, mert a bors csípősségét érezték az egészből.

Van aki ízeket nem érzett egyáltalán, de a kávé zacc illatát érezte, de semmi egyéb szagot sem érzett.

2021. okt. 1. 23:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 hónapig nem voltak alapízek se, aztán 2 hónapig voltak azok, és végül 4 hó után egy meggyes üdítő volt az első, amit teljesen éreztem. Most 10 hónap után 90%ban rendbejött minden.
2021. okt. 2. 06:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
pár napig teljesen elment az íz és szaglás, majd fokozatosan tért vissza. sokáig csak édes ízt éreztem,már-már kellemetlenül édeset, majd egy idő után mindent sósnak éreztem. Kb 3-4 hónapig az ételek nagy részét büdösnek véltem, és a mai napig zavar a dohányfüst szaga. Ha az udvaron valaki rágyújt és megérzem a lakásban,. akkor fordul egyet a gyomrom. KB 3 éve tettem le véglegesen a cigit, azóta ha megéreztem még kellemesnek is véltem, na ez megszűnt.
2021. okt. 2. 06:53
 5/9 anonim ***** válasza:
79%
Pár napig kb 10%-ra ment le a szaglásom és ízlésem, aztán szép lassan visszajött egy hét alatt. Féltem, hogy úgy marad, de szerencsére nem. Igazolt fertőzött voltam. Ez még tavaly novemberben volt, szóval se delta, se brit mutáns nem lehetett.
2021. okt. 2. 07:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ez olyan durva volt hogy 3 hónapra elment az összes íz és szag, aztán visszajött minden de teljesen megváltoztak az ízek vagy undorító/büdös volt pl. A hús-tol hányingerem lett azonnal már a szagától is… ez azóta is tart és már 9 hónapja kaptam-el.
2021. okt. 2. 23:44
 7/9 A kérdező kommentje:

No, látom kezd alakulni a szavazásban a többség, köszönöm!

Köszönöm a válaszokat is!

Én COVID-tól függetlenül is hasonló cipőben járok, már COVID előtt megváltozott a szaglásom, így az ízlésem, ízérzékelésem is.

Akik undorító szagokat éreznek vélhetően kakozmiásak, ez a szaglászavar neve. Ezen túl van hipozmia, részleges szagláskiesés, anozmia a teljes szaglás kiesése, parozmia pedig torzult szagok érzékelése.

2021. okt. 3. 21:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Kemény volt. Nem éreztem még a vodka ízét sem, ha akartam volna ihattam volna úgy mint a vizet xd
2021. okt. 5. 15:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Én a nagyon alap ízeket hellyel-közzel éreztem, mint sós, édes, savanyú.

De enyhén. Ezek árnyalatait már nem.

Szaglásom nulla.

Aztán hellyel-közzel megjavult, most fél évvel később pedig túl erősen érzek bizonyos szagokat.

Rohadt hagyma mindenhol...

2021. okt. 11. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!