Ha pozitív lesz a COVID PCR tesztem akkor a családomnak kötelező a házi karantén?
Annak kellene történnie,de találkoztam már rengeteg olyan esettel, amikor őket nem karanténozták le! Nem voltak oltottak sem ...
Majd megmondják mi lesz.
Kontaktokat nem raknak karanténba. Eddig is az volt a protokoll, hogy csak az a személy kerül karanténba, akinek pozitív a covid tesztje. Ez teljesen független attól, hogy oltott vagy oltatlan-e az illető.
Nálunk és a baráti/ismerősi körömben is csak a fertőzött személy került karanténba, a vele egy háztartásban élők nem. (Ne kérdezd, hogy ebben mi a logika...)
9# Engem 3 alkalommal nem raktak karanténba és a családomat sem, amikor én volt covidos. Ugyanez volt az összes ismerősömnél és barátomnál, aki valamilyen módon érintett volt. (Kb. 100 emberről beszélünk...)
A háziorvosi protokoll alapján, ami mindenhol egységes, kontaktokat nem raknak karanténba. A háziorvosok viszont néhány eseteben úgy döntöttek, hogy ezt nem veszik figyelembe és karanténba rakják az egy háztartásban élőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!