Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A Budapesti I. sz. Gyermekklin...

A Budapesti I. sz. Gyermekklinikára is ugyanúgy befektetnek anorexiával?

Figyelt kérdés
Szép jó napot/estét! Igyekszem rövid és tömör lenni, lényeg annyi, hogy 1 hónapja voltunk a Heim Pál Mentálhigiénés Központban, ahol egy pszichológussal beszéltünk az evészavaromról. Azt mondta, 1 hónap múlva menjünk vissza kontrollra, a 67 kilós súlyomat kell tartani, de az már csak kb 64... Azóta dietetikusnál is jártunk, aki azt mondta, hogy ha így folytatom, akkor 2-3 hónap és fekvés lesz a vége. Szerinte nagyon a penge élén táncolok,azt mondta, hogy hivatalosan nem mondják ki rám, hogy anorexiás vagyok, mert nem tudjuk, hogy tavaly óta hány kg-t fogytam. Félek, hogy először el leszek tiltva edzésről, vagy neadjisten befektetnek. Szüleim nem hiszik el, hogy a 63-64 kilómmal nem fognak befektetni. Akinek van ebben tapasztalata, az kérem meséljen nekem, hogy mikor fektették be, hány kiló volt (ha publikus persze csak akkor) és milyen volt az ellátás. Köszönöm a válaszokat!

2021. szept. 21. 23:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
29%
Anorexia 67 kilóval? 190 cm felett vagy?
2021. szept. 21. 23:34
 2/13 anonim ***** válasza:
48%
67kg anorexia ???? Akkor én halott vagy 39kb xD nem vagyok ano 154cm vagyok kb
2021. szept. 26. 01:26
 3/13 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, méltass már válaszra! Ha másra nem, legalább annyira, hogy hány centi vagy! Mi az ördögből gondolják az anorexiát?
2021. szept. 26. 09:57
 4/13 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon bántóak a hozzászólások.. Én voltam ott és igazából a szomatikus statuszom miatt fektettek be, mert nagyon kiszáradtam. Nem voltam akkor vészesen sovány 171cm/49kg... Később lett belőle 37kg is . Úgyhogy igaza van a dietetikusnak. valahol meg kell állnod a fogyásban, vagy muszáj lesz külső segítséggel megállítani. Az anoreria nervosa mentális betegség, ami kihat a szomatikus állapotra, és annyira jó lenne, ha nem csak a harmin kilós betegeket vennék komolyan, hanem valahol jóval azelőtt megállítanák a progrediálást és nem kéne eljutni oda, hogy gy a belgyógyászaton hozzák helyre testileg a beteget, hogy gy aztán megfelelő mentális segítségben részesülhessen. Szóval kedves kérdező az a legfontosabb, hogy nyissa a terápiára, mert az igazi problémán az fog segíteni..
2021. szept. 27. 22:53
 5/13 anonim ***** válasza:
50%
Na ne röhögtess már, 4-es, 67 kilóval akkor se lenne veszélyesen sovány, ha 190 centi lenne, amennyi nyilván nincs! Hogy jön ez a te 16,7-es BMI-dhez! A kérdés maga egy óriási értelmetlen rejtély, és a kérdező nem méltat válaszra.
2021. szept. 27. 23:09
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Mert a kérdező volt a 4gyes azért nem válaszol. Sétöek a hozzá szolások. És másik telorol lépetbe. De igaza van az 5 ös nek 67 kilo az soha nem volt anorexia a 4gyes meg valami 37 kolorol ir. A kérdező azt irta 67kiló nem 37 hova vagy eltájolvam a kérdező a 4gyes.. írja hohy ö látta mit láttál??? Hófehérkét a meséböl Thorral? Xdxdxd ha egy 146 cm kiskoru is csak 43kilo az sem anorexia igen magamrol beszélek
2021. szept. 28. 05:40
 7/13 anonim ***** válasza:

Ameddig nem vagy életveszélyben, nem. Én 160 cm/34 kg voltam és közölték, hogy nincs hely, ezért nem tudnak befektetni. Aztán végül később romlott a dolog, akkor betettek.

Azóta 162/44 vagyok, szerintem ha haldokolnék se tennének be ennyi kilóval, mert látják, hogy kövér vagy.

Az a baj, hogy ha nem te vagy a legsoványabb, akkor lehet, nem is kapsz segítséget...

2021. szept. 28. 07:27
 8/13 anonim ***** válasza:
47%
"Nagyon bántóak", aha. Én az első vagyok, szerintem semmi bántót nem írtam. Mégis én vagyok rommá lepontozva, ahogy az már lenni szokott. Legalább valamit reagált volna a kérdező, pl hogy elírta a súlyát...
2021. szept. 28. 07:36
 9/13 anonim ***** válasza:
44%

Válaszolók, fogalmatok sincs az evészavarokról. Nem a testsúly a lényeg meg a BMI, hanem a mentális tünetek megléte és az adott idő alatti súlyvesztés. Ez egy mentális betegség, az agyban van. Általában mire az ember testén látszódik, hogy beteg, addigra már nagyon mélyen van a betegségben. Túlsúlyosan is lehet valaki anorexiás.

Nem az alultápláltság az anorexia és nem minden alultápláltság anorexia...

Kérdező, nem fogjuk tudni megmondani, hogy befektetnek-e, de ha fennáll a valószínűsége, akkor inkább próbálj magadtól jobban lenni. Soha nem jó élmény kórházban feküdni

2021. szept. 28. 21:45
 10/13 anonim ***** válasza:
44%
Előző vagyok, kiegészítés: nyilván akkor kerül az ember csak kórházba ha nagyon drasztikus a súlya, de attól még ugyanúgy lehet anorexiás
2021. szept. 28. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!