Oltva is el lehet kapni a COVID-19 Vírust?
Sziasztok!
Tavaly elkaptam a vírust, és most kb 3 napja, ugyanazokat a tüneteket produkálom.
Lehet, hogy nem a vírust kaptam el, de a tünetek ugyanazok, és nem egy szimpla megfázás, ebben biztos vagyok.
Amint lehet teszteltetni is fogom magam.
Idén tavasszal lettem beoltva PFIZER-oltóanyaggal, mindkét oltást megkaptam.
Mi a véleményetek, lehet ilyen?
Hogy kaphattam el?
Köszönöm szépen mindenkinek!
Egy picit rosszul tettem fel a kérdést,jogosan jött pár olyan komment amit nem vártam.
Arra próbáltam meg célozni, hogy ugyanolyan súlyosságú tüneteim vannak mint tavaly..
Hogy lehet akkor hogy elvileg enyhít a tüneteken? Egy cseppet sem enyhített sőt lehet hogy még rosszabb is.
Csak érdeklődtem, mindenesetre köszönöm mindenkinek!
#13 Ennek az lehet az oka, hogy nem pontosan ugyanazt a vírust kaptad most el, hanem annak egy mutációját. Ezért mondják most sokszor, hogy súlyosabb lehet a delta variáns következménye, mert másképpen betegít meg.
Rágen az influenzával is így volt. Eleinte voltak gyengébb verziói, szerintem sok feljegyzés nincs is azokról, majd berobbant a spanyolnátha és végig pusztította Európát, majd az akkori Föld lakosságának 3%-t megölte - száz éve. Aztán tovább mutálódott és ma már annak az influenza A vírusnak, aminek a spanyolnátha volt a következménye 1918-ban, rengeteg változatát megismertük. Volt közöttük gyengébb - ezek ellenében van az évenkénti védőoltás is részben, meg voltak erősebben, mint a H1N1 2009-ben, amiről azt hitték hasonló pandémiát fog okozni, mint most a koronavírus. sokan azért is nem vették a covid-19-t komolyan, mert a nemzetközi szervezetek a H1N1 kapcsán is megkongatták a vészharangot és közben alig volt észlelhető a járvány az átlagembernek. Mert ez is olyan, mint a terrorizmus, ha jól működik a rendszer akkor elkapják a terroristát mielőtt felrobbant 500 embert a stadionban - viszont ha elkapják és nem robbantotta fel az 500 embert, akkor az emberek nem érzékelik a terrorizmus fenyegetését és nem akarják elhinni, hogy van.
Szóval ahogy az influenza is itt van velünk száz éve, sajnos minden évben bele is halnak sokan - nekem egy alig negyven éves barátom halt bele lassan egy évtizede - már nem félünk tőle. Mert van ellene védőoltás és aki a kockázati csoportba tartozik az megkaphatja. Ismerik az orvosok és tudják hogyan kell kezelni ha valaki influenzás lett.
A Covid vírus is itt van már velünk egy évtizede a SARS járvány óta, csak eddig nem voltak súlyosak a mutációi. A covid-19 lett az ami pandémiát, világjárványt okozott sok halálos áldozattal és sajnos úgy néz ki hogy még nem értük el azt a változatát, ami az influenza vírusnál a spanyolnátha szintje volt.
Ha most rosszabbul élted át annak oka, hogy most a súlyosabb változatát kaptad el.
Viszont túlélted, túljutottál rajta és ez segíti a szervezetedet abban, hogy ha újra elkapsz egy akár még rosszabbat is, azt is túléld. Simán lehetséges, hogy most azért élted túl ezt a betegségedet, mert korábban is voltál már beteg tőle és így nem olyan súlyos volt nálad ez a variáns, mint lehetett volna önmagában.
A védőoltás is kb. ilyen. kicsit több esélyt ad a szervezetednek, hogy túlélje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!