Oltva is el lehet kapni a COVID-19 Vírust?
Sziasztok!
Tavaly elkaptam a vírust, és most kb 3 napja, ugyanazokat a tüneteket produkálom.
Lehet, hogy nem a vírust kaptam el, de a tünetek ugyanazok, és nem egy szimpla megfázás, ebben biztos vagyok.
Amint lehet teszteltetni is fogom magam.
Idén tavasszal lettem beoltva PFIZER-oltóanyaggal, mindkét oltást megkaptam.
Mi a véleményetek, lehet ilyen?
Hogy kaphattam el?
Elkaphatják, amúgy egy már vagy 2-3 hónapja tudjuk.
De elvileg a lefolyása enyhébb, azt mondják.
Ez egy olyan védőoltás (mindegy melyik típus) hogy nem véd a fertőzéstől és ugyan úgy belehalsz.
Kb mintha 300km/h val belemennél a betonfalba, mindegy be van e kötve az öved vagy sem max a szerencsén múlik ha túléled.
Hamis biztonságérzetet ad csak és fényezheti magát a koszoskörömkásler csak 30 000-en haltak meg nálunk, neki az meg ugye tudjuk semmi hiszen ha számítana rég lemondott volna. Ennél kevesebbért börtönbe vonulnak a "hanyatló nyugaton", itt meg kitüntetik mint a "dicső keleten".
Máshol lemondott a HRes vagy Egészségügyi Miniszter, ahol magasabb a szám?
Igen kérdező, el lehet kapni és meg is betegedhetsz tőle. Ez nem olyan vírus mint a kanyaró vagy a gyermekbénulás, aminél védőoltás egy életre megvéd attól hogy megfertőződj, hanem olyan, ami a súlyos tünetektől tud esetleg megvédeni.
Egy új betegségről van szó amit most ismernek meg az orvosok is, ezért szinte napról napra változik az amit helyesnek gondolnak. Azonban ahogy már előttem írták, majd egy éve - amióta voltak már az oltóanyagokkal sikeres kísérletek - azóta mondják, hogy ez nem fog megvédeni attól hogy megfertőződjünk, csak a betegség súlyos következményeit tudja csökkenteni.
Vagyis a beoltott is megfertőződhet - csak kevesebben fertőződnek meg az oltottak közül, mint az oltatlanok közül ha vírus közelébe kerülnek. A beoltott is megbetegedett - csak kevesebben betegednek meg az oltottak közül ha megfertőződnek és kevésbé lesz súlyos a betegségük.
Sajnos az oltás nem véd meg teljesen, mert ha a szervezet olyan durván reagál a vírusra vagy olyan nehezen viseli a betegséget, akkor bele is halhat, csak az oltottak között sokkal kisebb lesz ezek aránya.
Összességében ha százezer ember kerül kapcsolatba a vírussal, akkor ha a százezer oltatlan, akkor például (nem valós számok csak példa) megfertőződik közülük 80 ezer, abból megbetegedik 20 ezer, és abból kórházba kerül 5000, majd sajnos meghal 2000 ember, a százezer beoltottnál ugyanilyen fertőzési körülmények között csak 50 ezren fertőződnek meg, ebből is csak 5000 lesz beteg, azok közül csak pár százan olyan súlyosan, hogy kórházba kerülnének és csak pár ember lesz aki belehal.
Elkaphatják, amúgy egy már vagy 2-3 hónapja tudjuk.
Nem, ezt azóta tudjuk, mióta védőoltások vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!