Szomorú hogy olyan világban élünk ahol lepontozzák az igazságot. Igenis inkább hiszti mint betegség.
Érdekes sose szorong senki süti evés vagy piálás vagy krvàzàs vagy megdgatàs vagy buli előtt...
Mindig csak és kizárólag suli / doga előtt vagy akkor ha felelősséget kéne vállalni...
Tessék elmenni pszichológushoz jó sok pénzért meghallgat (barátok megtennék ingyen, mindegy) ír fel neked valamit amivel leszedàlhatod/túladagolhatod magad és boldogság van.
Szorongás = félelem + figyelemhiány.
Mindenki fél valamitől. Valaki több valaki kevesebb dologtól. A félelem az egy természetes dolog.
De az hogy te szorongsz az nem normális de nem betegség. Fel akarod hívni magadra a figyelmet, azt akarod hogy foglalkozzanak veled, hogy sajnáljanak...
És ez nem betegség csak szeretethiány. Ezt nem oldja meg semmilyen gyógyszer. (Csak a sok.)
(Még a 3-as vagyok)
Régen nekem is voltak ilyen képzelt "betegségeim", de rájöttem, hogy csak az agyam szórakozik velem. Miután ráeszméltem, "kigyógyultam" ezekből a "betegségekből", magamtól.
Sok betegséget csak kitalált az emberiség,mégpedig azért hogy pénzt keressen vele.
Persze,hogy ficánkol a hal a parton viszont a nyugtató nem gyógyszer,és nem oldja meg a problémát.
A szoronság egy állapot, belső nyugtalanság, félelem valamitől. Nem betegség és nem hiszti. Vannak, akik könnyebben fogadnak dolgokat, könnyebben túlteszik magukat rajtuk, és vannak, akik nem, és nem hazsnél nekik az a bizonyos le...rom tabletta.
#2: számomra az az érdekes, hogy ennyire biztosnak véled: "sose szorong senki ...". Miből gondolod? Végeztél közvéleménykutatást? Nekem van az ismeretségi körömben olan, aki már kismenyiségű alkohol fogyasztása előtt is szorong, mert nem szívesen iszik, és már többször járt úgy, hogy próbálták rábeszélni - akarata ellenére. Hogy békén hagyják, próbálkozott azzal, hogy gyógyszert szed, azért nem ihat, de végül emiatt is szorongott, mert nem mondott igazat. Ha jól tudok, azóta az első pohárral elfogadja (az elsőt nyomós érv nélkül nem illik visszautasítani alapon), és azután már hivatkozhat arra, hogy további pohár elfogadása nem kötelező, és ilyen esetben az "erőszakos" kínálás az udvariatlan magatartás, és nem az, hogy nem fogadja el.
Egy szorongásra hajlamos embernél egy ilyen szituáció gyomorideget, problémát okozhat: ha nem muszáj, nem iszom; itt sem muszáj, mégis vannak, akik erőltetik; ha nem muszáj, akkor miért vannak, akik erőltetik; miért nincsenek tekintettel arra, hogy nem szeretnék inni.
Lehet, hogy most lepontoznak, de a hosszabb válasszal is szerettem volna jobban rávilágítani a szorongás természetére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!