Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Valakinek hasonló érték?

Valakinek hasonló érték?

Figyelt kérdés

Ma volt a faluban ilyen egészségfelmérés, jöttek orvosok, volt vérnyomás, vércukorszint, húgysavszint meg hasonlók. Nos, minden rendben volt, egyedül a húgysavszint amin meglepődtem, mikor az orvosok azt mondták hogy magas (627), ah én meg csak néztem hogy mi😅 mert ugye nőknél 140-től 340-ig normális.

Befolyásolhatja ezt az értéket hogy előtte tonhalat ettem? Vagy az hogy nem sokat iszok egy nap? Szoktam néha sós szotyit is enni, de inkább ritkán.

Egyébként nincs semmi bajom, nem vagyok túlsúlyos (55kg), nem magas a vérnyomásom sem, és nem vagyok cukorbeteg se. Szívritmuszavarom van, ha ez mond valamit. De egyébként tényleg semmi panaszom nem volt soha.

Mit tudtok mondani erre? Befolyásolhatta e az a pár dolog az értéket?

2021. jún. 19. 18:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem. Ha túl sok kolbászt, húsféléket eszel, attól lehet, vagy ha nem jól működik a veséd, és nem választja ki, esetleg vízhajtót szedsz. Ott nem mondtak rá semmit? Menj el a háziorvosodhoz, kérd ki a véleményét.
2021. jún. 19. 22:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát szerintem az a mennyiség amit megeszek az semmi, apum több húst eszik mint én, neki mégis normális ez az érték, szóval nem hiszem hogy ez befolyásolhatja. Nem szedek semmit egyébként. Annyit kérdezett az orvos hogy van e családban, vagy volt e olyan akinek ilyen problémája volt. Tudtom szerint nem volt senki ilyen. Meg azt kérdezte hogy szoktam e szotyizni, vagy sok húst eszek e, mondom nem. Azt mondta ha eddig nem volt semmi panasz akkor ezután sem lesz és nyugodjak meg. Igazából tényleg nem volt soha semmi panaszom, ne is foglalkozzak vele? Anyumnak is magas egyébként, neki 540 körül volt. De neki sincs semmi baja, és nem is volt.
2021. jún. 20. 10:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Van olyan is, hogy bizonyos genetikai okok miatt egyes laborértékek kiesnek a "normál" tartományból. Mindenesetre nem árt ezeket a dolgokat kellő alapossággal tisztázni orvosilag, mert a " neki sincs semmi baja, és nem is volt" megállapítások orvosbiológiailag nem kellően megalapozottak. Emellett már lehetnek súlyos meszesedések az erekben.
2021. jún. 20. 11:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Ahogy a 3as mondja, erre nem szabad adni, hogy ő több húst eszik, de nincs baja. Minden betegségre, tényezőre mindenki szervezete különbözőképpen reagál. Próbálj az életmódon változtatni, 3 hónap múlva pedig kérj beutalót laborba, nézd meg van e változás. 1es voltam.
2021. jún. 21. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!