Gyűrött, "öreg", száraz, sárgás, hámló bal tenyér, egészséges jobb tenyér?
Olyan 1-2 hónapja vettem észre, hogy a bal tenyerem olyan lett, mintha 50 évet öregedett volna. Szabályosan gyűrött volt a bőr, olyasmi, mintha kiázott volna. Amikor pedig tényleg kiázott, akkor kegyetlen csúnya lett és mintha már-már elválna az ujjaimról a gyűrött bőr.
Ez volt az első tünet.
Azóta olykor hámlik a bőröm (mint a száraz bőr szokott), helyenként mintha enyhe bőrkeményedés lenne és ahol az enyhe bőrkeményedés van, ott helyenként sárgás.
Eleve be volt tervezve a laborvizsgálat és elmegyek bőrgyógyászatra is.
Viszont rettenetesen félek!
Konkrétan azt is olvastam, hogy tüdőrák jele is lehet ez. Illetve pajzsmirigy-alulműködés...
Egyébként igyekszem egészségesen élni, eszem zöldséget, gyümölcsöt, szedek vitaminokat, sportolok, eleget iszom.
Az általános közérzetem jó, az életmódom miatt most kifejezetten jobb, mint régen volt.
Nagyon félek.
A háziorvosom nagyon nem megbízható, épp váltok. Illetve fogok.
A bőrgyógyászatra 1 hónapra kaptam időpontot.
Labort elvileg akkor csináltatok, amikor meglesz a munkáltatói által a magán, hacsak nem küld el a bőrgyógyász. Mivel 2019 elején volt laborom, már úgyis mindenképpen kellene.
Az öreges, gyűrött bőrre találtam a neten, hogy rák jele lehet, a sárga hámlásra, hogy pajzsmirigy-alulműködés.
Elvileg a száraz, sárga foltos tenyér tünete a betegségnek, de nem feltétlen áll fent ez a tünet.
Neked milyen tüneteid voltak még a diagnózist megelőzően és mi volt az, amivel végül orvoshoz kerültél?
Nyilván megyek orvosokhoz, sokadszor írom.
Viszont bármilyen tapasztalat, tudás segít addig is, amíg eljutok az időpontokra.
Utolsó, a tenyerem képe alapján látod így? Leírásom alapján gondolod? Mik a tapasztalataid a betegségről vagy mit tudsz elmondani?
Sajnos más tüneteim is vannak, 60-as pulzus (mondjuk az pár éve), magas koleszterinszint jópár éve. TSH-m 2017 végén még jó volt.
Egyébként az általános közérzetem jó. Híztam, de a sok édesség miatt, jelenleg még fogynom is sikerül, nem szoktam álmos lenni, nem vagyok fázós, tudok koncentrálni, jól megy a tanulás az egyetemen (munka mellett), nem száraz a bőröm a bal tenyeremet leszámítva, dús a hajam.
Köszönöm szépen a választ! Kitartást a betegségedhez!
Nekem ilyen tüneteim még nincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!