Copd betegség fiatalon kialakulhat?
2napig folyton nagy levegőt kellett vennem kisebb légszomjam volt. Mára elmúlott, időnként nagyon enyhén visszajön de szinte kizárható az érzés.
16 éves fiú vagyok, genetikailag nem örököltem semmi tüdő problémát.
Remélem ez nem kialakulóban lévő copd vagy más dolog.. hipohonder vagyok nagyon és felek az ilyenektől :(
Kezdődő asztmát hamarabb el tudom képzelni de én nem vagyok orvos.Ha ennyire zavar ez a dolog akkor menj el teljes kivizsgálásra és ki fog derülni van e egyáltalán bármi baj.Lehet nincs is semmi bajod
Én is dohányzom 1éve. 8-10 szál naponta. Most már váltottam e cigire mert leakarom tenni.
Apudnak hogy kezdődött a COPD?
Ha dohányzol, akkor is idősebb korban várható a COPD (és ha most tényleg leteszed, akkor meg nem várható, hogy tényleg kialakul), viszont az növeli már most az asztma valószínűségét. A kezeletlen asztma is tudtommal vezethet COPD-hez, de azért ahhoz sok idő kell, sok év.
Ha mész a tüdőgyógyászatra, mondd meg mindeképp, hogy dohányzol és már próbálod letenni, de ha a szüleid előtt titkolni szeretnéd, akkor kérd meg őket, hogy a leletedre ne írják rá a dohányzást, gondolom megértik. Mivel 16 vagy, nem mondhatnak el semmit a szüleidnek, ha te nem szeretnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!