Miért nem tudok hinni az orvosoknak? Miért nem tudok már végre megnyugodni?
Sajnos nagyon súlyos mértékben vagyok hipochonder, jártam sokáig terápiára is miatta. Sokszor diagnosztizáltam már magam mindenféle betegséggel, de az elmúlt kettő hét volt a valaha volt legrosszabb. Nagyon durva hasmenéseim, hányingereim, hasfájásaim voltak. Mindent elképzeltem már hogy mi lehet. Ma voltam a sűrgősségin mert már annyira be voltam pánikolva. Természesen kiderült, hogy se a hasnyálmirigyemnek se semminek nincs baja valami elhúzódó vírus csupán.
De a lényeg az, hogy eleve van pár nyirokcsomóm ami mindig is rettegésben tartott, ezek közül kettő tegnap az állkapcsom alatt nagyon bedagadt és fájt, ma reggel is szintén fájt.
A lényeg, hogy a ma a sűrgősségin mindent alaposan áttapogatott a doktornő, és a kórlapomon is az van hogy kóros nyirokcsomó nem tap. nyilván nem is olyan nagyok hogy mérethatáron kívűl legyenek de azért lehet észlelni őket. Szóval áttapogatott mindent nagyon alaposan plusz vérvétel is készült ami kiváló, egy darab hiba nincs benne.
És miután nagy nyugodtan haza jöttem, lefeküdtem kicsit pihenni egy órát és mikor felkeltem észre vettem hogy nagyon megizzadtam, ugye limfóma egyik tünete, de nem is ez idegesített annyira hiszen ma különösen meleg van, hanem az hogy felkelek és iszonyatosan fájnak, mostmár jobb de érzem kicsit, iszonyatosan félek hogy limfóma és nem tudom hogy tudnék már ezen az egész rohadt szar hipochondrián túllendűlni...
Biztos vagy benne hogy hipochondria? Ma rengeteg autoimmun folyamatra azt mondják a dokik, hogy csak beképzeli magának az ember, pedig valójában minden rendben van. Ezek a bélrendszerből indulnak (L.: Nagyon durva hasmenéseim, hányingereim, hasfájásaim voltak.), aztán távoli, látszólag nem összefüggő tünetekben manifesztálódnak. Az autoimmun spektrummal az a baj, hogy lehetetlen tetten érni, és az akadémikus orvoslás a laboreredményeket is egymástól elkülönítve, egyenként vizsgálja, pedig nagyon sokszor több szerv összevont eredménye mutatja csak ki, ha valami nem kerek. Volt ismerősöm, aki évekig mászkált dokitól dokiig, mert már alig bírt felkelni, pedig látszólag minden rendben volt. A végén már majdnem ő is elhitte magáról, hogy csak beképzeli az egészet, és hatalmas bűntudat gyötörte, hogy még a kisfiát is képtelen ellátni. Végül Amerikában derítették ki, hogy Hashimoto szindróma.
Neked nyilván nem ennyire előrehaladott a dolog, de megérne egy komolyabb kivizsgálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!