Édesapám 2 hete oltatta be magát Pfizer -el, és azóta sincs jól, eléggé szédül, pár alapvető dolgot nem tud azóta sem elvégezni. Ez normális?
Még március 21. -én felvette az első oltást, természetesen volt fél órás megfigyelés, nem jött elő semmi. Másnapra is csak a szokásos, fájt a karja, de nem annyira durván. Majd pénteki nap d.e. 10 óra környékén hirtelen jött a roham, rátört először egy gyenge, majd hirtelen felerősödő szédülés, alig tudott a házba bejönni. Elmondása szerint kb. 2 óra hosszáig a WC -n volt, és csak hányt. Már nem volt mit hánynia, de jött az inger, természetesen a szédülés váltotta ki. Akkor egyszer volt hasmenése is, utána csak a szédülés okozta mellékhatásból fakadó üres hányás. De ezt úgy kell érteni, hogy sokáig a szemét sem tudta kinyitni, csak egyetlen pózban tudott feküdni, annyira szédült, egyből összehányta volna magát. Sokáig redőnyt le, este villanyt le, mert mindez zavarta. Akkor a sürgősségi azt mondta, hogy kellene köhögjön, láza legyen és a legfontosabb fulladjon, ebben az esetben azonnél kijönnének, ezek közül egyik sem volt nála, csak az extrém szédülés, de ez az egy szinte magatehetetlenné tette pár napra, WC -re el tudott menni nagyon nehezen. Hányáscsillapító segített rajta, pár nap múlva tudott enni. Aspirin protectet is szedett, az esetleges trombózis kialakulása végett. Ma megpróbált vezetni, de gyorsan feladta, mert amint jobbra-balra kell mozgatnia a fejét, tekintetét egyből elkezd szédülni. Természetesen amint mód lesz rá, ki fogja magát vizsgáltatni, bár napról-napra jobban érzi magát, csak nagyon lassan épül. 50 éves.
Ezzel nem riogatni, meg pánikot kelteni szeretnék az oltással kapcsolatban, sajnos ő volt olyan szerencsétlen, hogy így járt. Olyat is olvastam valahol, ha ő ilyen érzékenyen reagált az első oltásra (kérdéses a 2. oltás, lehet nem is tudja felvenni, majd kivizsgáltatja az antitestet, lehet nem is kell neki), akkor még szerencséje is van, mert a betegségtől még jobban lebetegedett volna.
Ti mit gondoltok? Hány ilyen esetről tudtok? Mikor múlik el a teljes szédülés? Sajnos munkájából adódóan sokszor kellene használnia a kocsit.
Sajnos nem lehet kiszámolni, kinek hogy reagál a szevezete, viszont ha a legyengített verzióra így reagált nem hiszem, hogyha elkapja a vírust jobban jár. Jó egészséget neki, egyébként!
Nem gondolok erről semmit, én nem oltakoztam, mert fiatal vagyok, átestem rajta és meg sem kottyant. Szerintem mindenki fel tudja mérni a saját egészségét (ha kellőképpen figyel a testére), kinek melyik a veszélytelenebb, a bizonytalan vírus, vagy a bizonytalan oltás.
És erre mondják, nagyobb a haszon mint a kár, de amikor minket érint az már más. 2-3 év múlva biztos kiküszöbölik ezeket a mellékhatásokat.18 ik perctől beszél hasonló tünetről, érdemes megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!