Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tényleg lehet ez agydaganat 4...

Tényleg lehet ez agydaganat 4 éves kislányomnál?

Figyelt kérdés
Akinek a gyermekénél diagnosztizáltak rosszindulatú agydaganatot, milyen tünetei voltak? Nagyon félek, olvastam már agytörzs-hídi tumorról, meg a legrosszabb indulatú agydaganatokról. Tünetei a következők: a szemhéjai rángatóznak, panaszkodik, hogy rosszabb a látása, volt, hogy elesett egy székben, mert nem látta. Ezen kívül fáradékonyabb, többet alszik, mint szokott, fáj a feje (főleg reggel), hányingere van, volt, hogy hányt is. Elvittem szemészhez (magán), ott nem találtak semmit, azt mondák, rendben van a szeme, tökéletes a látása. Háziorvos sem tud mit mondani erre. Ugye nincs agydaganata? Jövő héten megyünk neurológushoz, nem tudom, mi lesz. Az MR vizsgálatért úgy kell harcolni, hiába vetettem fel, nem akarják megcsinálni.

#látás #beteg #4 éves #agydaganat #gyermekkori agydaganat
2021. ápr. 30. 23:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
Akkor félj tovább, és kérdezgess vadidegeneket a neten.
2021. máj. 1. 11:40
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
11-es, baromi sok empátia szorult beléd! Gondolom, azért jött ide a kérdező, hogy kapjon egy kis megnyugtatást, meg kibeszélhesse a problémáját. Baromi sz.r, ha valaki aggódik és várnia kell, nem tud semmi biztosat. Kérdező, egyelőre ne keresgélj a tünetek után a neten, inkább a vizsgálatokat sürgesd, ha tehetitek, intézzetek magánorvosi ellátásban is vizsgálatokat, ha az gyorsabb. Még az jutott eszembe, hogy kérhetnél a gyereknek egy laborvizsgálatot, az hamar megvan. Ha a süllyedés és a CRP érték rendben van, akkor az bizakodásra ad okot, mert rosszindulatú folyamatoknál ezek az értékek általában megemelkednek. De ha emelkedettek, akkor se ess kétségbe, mert fertőzés, gyulladás is okozhatja. Egyelőre ne gondolj a legrosszabbra. Inkább arra gondolj, hogy bármi baja is van, ti mindent meg fogtok tenni a gyógyulásáért!
2021. máj. 1. 13:17
 13/24 Senior Séf ***** válasza:
100%
Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Autoimmun tünetek sokkal nagyobb valószínűséggel állhatnak a háttérben.
2021. máj. 2. 11:48
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Az MR-ért nem véletlen, hogy harcolni kell, két okból sem. egyrészről elég kevés helyen csinálnak kisgyermeknek MR-t, nagyjából csak a nagyobb megyei/régiós központokban, mert rengeteg plusz feltétele van a felnőtt vizsgálatokhoz képest (nagyobb térerő előny, speciálisan beálított mérések, máshogyan kell szervezni az előjegyzést, stb...).

Másrészről, ha MR-t kell csinálni 4 évesen valószínűleg altatni kell (nem műtéti altatás, de azért altatás). Szóval előzetesen aneszteziológiai vizsgálat kell, valszeg negatív PCR, a vizsgálóhelyen meg kell legyen gyerekaneszteziológus szakorvos+aneszteziológus asszisztens, + kell technikai feltétel (MR kompatibilis pulzoximéter, fali oxigén, szívó, stb...)

Nyilván mivel kevés helyen végeznek ilyen vizsgálatokat ezért a kapacitás is kicsi (az igény meg kb. végtelen), ergo eléggé meg kell gondolni, hogy kit vizsgálunk meg és hogy mikor.

A kérdés többi részéhez. az hogy a szemészet nem látott eltérést nagyon jó jel agydaganat szempontból, ők is indikálhatnak ugyanis MR vizsgálatot. Ha ők nem láttak még csak gyanút sem, az bőven jó jel, mert tapasztalat alapján a gyermekszemészek is elég óvatosak és inkább megkérik akkor is, ha nem valószínű, hogy találunk valamit, minthogy benézzenek egy esetleges tumort.

Az agytörzsi glioma pedig még a gyermekkori agytumorok-on belül is ritka. Eleve az agytumorok sem nagyon gyakoriak, és az agytörzsi glioma meg még azon belül is igen-igen ritka. Szerintem, ha van egész Magyarországon évente 5-6 darab beteg, lehet sokat mondok vele.

A neurológusi vizsgálat után majd többet fogtok tudni, rengeteg más ok is elképzelhető a háttérben, így leírás alapján még egy szakorvos sem tudna sokkal közelebbit mondani.

2021. máj. 5. 10:53
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd annyiban a dolgot! Vizsgáltasd ki! A háziorvos is lehetne kicsit agilisabb. Ha tényleg daganat, akkor hirtelen romolhat. OKITI
2021. máj. 5. 19:22
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Mostmár OMIII (azon belül az OKITI)
2021. máj. 5. 19:26
 17/24 A kérdező kommentje:
Azért ijedtem meg nagyon, mert olvastam, hogy volt akinek a gyerekénél hasonló tünetek voltak, mint a kislányomnál és a szemész orvos mindent rendben talált a szemükkel. Remélem nem ez lesz nálunk is:( De mi okozhat még ilyen tüneteket 4 évesen???
2021. máj. 5. 21:08
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Jár óvodába? Biztonságban és jól érzi magát általában? Nem fél vagy nem ijedt meg valamitől mostanában?
2021. máj. 6. 08:24
 19/24 A kérdező kommentje:
Az utóbbi időben nem járt oviba. Viszont voltunk neurológusnál és azt mondta, hogy nem gondolná, hogy agydaganat, egyszerűen csak fáradt a gyerek. Én ebbe nem nyugszom bele! Hozzáteszem, meg sem vizsgálta alaposan, egyszerűen csak ránézett a gyerekre, meghallgatta a tüneteinket és ennyi. Mintha leprásak lennénk, úgy bánnak az emberrel. Azóta elkezdett panaszkodni, hogy zsibbad a keze és rángatózott is neki. Nagyon remélem, hogy semmi komoly baja nincs a gyereknek, magánúton fogunk MR-re menni hamarosan, de ha ott kiderül valami, akkor nagyon csúnya világot rendezek...! Ez a magyar egészségügy, a fiatalt azért nézik le, mert fiatalon nem lehet beteg, az öreget meg azért, mert neki már úgyis mindegy...
2021. máj. 7. 23:14
 20/24 A kérdező kommentje:
Valamint azt mondta még a neurológus, hogy az agydaganat epilepsziás rohammal kezdődik, így ha ilyen bajunk nincs, akkor nagy baj nem lehet.
2021. máj. 7. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!