Segítség! Az oldal állítása tényleg jó? Többi lent.
Sziasztok!
A barátom sajna refluxos lett.
Nézegettünk diéta tippeket,hogy mit lehet és mit nem.
Itt annyi minden van ,ami tiltó listás lenne. X oldal azt mondja lehet y nem.
+kérdés:
Papaját, dinnyét szabad enni?.
Tudtommal kicsi magvasokat és savasítókat, citrusféléket nem szabad. Coffeines,kakaós,cukros,olajos, erősen fűszerezett dolgok felejtősek az biztos. Annyit tudok ,hogy banánt biztosan ehet.
Milyen gyümölcsöket ehet még?
És a listán levők közül mit ?
Aki jártas a témában kérem, hogy segítsen. És a válaszolókat is megkérném,hogy ne leordítós/lecseszős módban fejezze ki magát.
Köszönöm szépen:
Bogi
Szia
Nekem is refluxom van. Voltam gasztroenterológusnál, kaptam gyógyszeres kezelést.
Az étkezést illetően a zsíros és savas ételekkel vigyázok. Amúgy mindent eszek. Nekem az orvos azt mondta, hogy van egy irány hogy miket nem szabad enni (ami elég sok) , de ezt inkább mindenkinek magának kell megtapasztalni. Nekem is így lett.
A gyógyszeres kezelés ugye csak annyi hogy savlekötőt kaptál?
Köszönöm válaszod.
Jó egészséget és tünetmentes napokat ! :)
Ennek az első fele nem igaz 9-es. A gyomorszáj akkor lazul el, és nem zár jól, ha sok zsírt viszel be.
Érdemes gasztroenterológushoz menni, mert ki kell deríteni mi okozza a refluxot, nehogy komoly baj legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!