A testvérem kényszerbeteg. Hogyan tudok segíteni a tudta nélkül?
Az ikertestvéremen már pár éve látom a kényszerbetegség tüneteit. Mondtam is neki, hogy segítség kell neked de ő mindig csak lekiabálta a fejem és be zárkózott a szobába.
Onnan gondolom, hogy kényszerbeteg: 1 órán át fürdik, 1 nap akár 3x rendet rak a szobájában. Üti az asztalt 10mp-es szünetekkel, kipakolja a szekrényt és vissza pakol majd 1 perc múlva megint kipakolja és vissza pakol. A szoba ajtaját mindig be kell csukni és senki nem mehet be a szobájába, de amint valaki belép akkor ő képes felugrani az asztaltól mikor ebédel és rohan utánad, hogy mit szeretnél a szobájában. Persze ő bármikor bejöhet/jön a szobámba de én nem mehetek be az övéjébe.. Még biztos van amit kihagytam..
Hogyan tudnék neki segíteni mikor ő nem képes belátni, hogy kényszerbeteg?
A testvérem és szeretem ezért szeretnék neki mindenben segíteni.
Ha esetleg van köztetek olyan aki hasonló szituációban van mint én, az kérem segítsen!!!
Ez még nem 100, hogy kényszerbeteg.
Én az vagyok és tudnod kell, hogy rohadt nehéz gyógyítani, gyógyszer + terápia hatékony legtöbbször.
4-es kommentelő: De akkor mi lehet ha nem kényszerbetegség?
Mert ilyet az ember nem csinál csak úgy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!