Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 26 hetes kismmama magas...

26 hetes kismmama magas terhelt cukorral. Szerintetek cukor beteg lettem??

Figyelt kérdés
Sziasztok. Most járok a 26 terhességi hétben. Múlt héten megtortent a cukor terheléses vizsgálatom. Az éhgyomri 5,6 volt de miután meg ittam egy nagy pohár glükózt. És rá egy órára megint meg mérték fel ugrott 20 felé. Ami nagyon magas. Mondjuk közre játszhat hogy aznap reggel nagyon de nagyon ideges voltam!? Előtte még kb 3 hetig cukorba mártott epret ettem minden nap. 😁😓 Szóval volt cukor bevétel rendesen. Sose voltak cukor problémáim. De most adóddok. Ez a 3 dik terhességem nem fordult meg elő ilyen. Holnap megyek a kórházba meg ismételni a terhelést. Remélem semmi baja nem lesz a babámnak. Szerintetek tényleg cukor beteg lettem?

2021. ápr. 6. 18:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igazából csak nem vettem észre a "2. Trimeszteri" kifejezést a szövege elején, bocs.

Ettől függetlenül amit írtam, valid. Ezek szerint nálatok az orvosnak más a szokása, mint a magyar ajánlás.

2021. ápr. 7. 07:20
 12/13 A kérdező kommentje:
Nah sziasztok. Tegnap egy egesznapot töltöttem a kórházba.. a cukorszintemet ellenőrizték. Éhgyomorra 85mg/dl volt azt mondták ez meg teljesen bele fér. Csak 95 felé ne menjen étkezés előtt. Étkezés utáni mérésnél tartsam 140mg/dl alatt. Kaptam speciális étrendet. Ezt be kell tartanom. Jövő héten megyek vissza kontrollra. Adigis naponta 7 x kell merjem itthon a cukrom. És jegyzetelni. Kaptam cukormerot az itthoni használatra. Az orvosok szerint nem vagyok cukor beteg. Csak a terhességi diabétesz jött ki rajtam és állításuk szerint szülés után el fog múlni. Be tartom a diétát és remélem minden rendben lesz. Halistenek a kis picur jól van. Szépen fejlődik a pocakomban. Röviden ennyi. Köszönöm mindenkinek aki segített bármiféle információval.szep napot.
2021. ápr. 8. 07:33
 13/13 A kérdező kommentje:
Sziasztok ismételten én vagyok. 😁 lenne egy olyan kérdésem hogy milyen édesseget lehet ilyenkor enni? Halottam hogy vannak direkt diabeteszeseknek is edességek. De mivel nem vagyok ebben otthon így nem mertem meg semmilyen sem megvenni. Esetleg nevét vagy márkát ha tudnátok javasolni hol hogyan keresgéljek mi az amit figyelembe kell vennem stb. Most annyira le vért vagyok hogy az csoda. Minden cukrot meg vontam a szervezetembol. Amit még is érzek. A kavemat edesitoszerrel iszom és a teát is. Nulla cukor nulla kalóriát tartalmaz. De érzem hogy nagyon fáradt és erőtlen vagyok. Van hogy reszketés is kíséri.
2021. ápr. 8. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!