Covid után 4 hónappal ugye nem kerülhetek lélegeztetőre (post covid szindróma miatt)?
Covid alatt 96 volt a legalacsonyabb szaturációm. Decemberben voltam beteg.
Dió nagyságú fibrózis maradt a tüdőmön. Jelenleg Medrolt szedek és Foster pipát kaptam.
Sokszor fulladok. Ma elég sok alkalommal mutatott a szatmérő 95 vagy 93 szaturációt..De egy idő után felment 98ra.
Nekem azt mondta a doki a covid alatt, hogy 95-nél már hívjak mentőt.
Félek,hogy rosszabbodni fog az állapotom :(. Van egy 5 éves lányom, és semmi segítségem nincs :(. Pihenni nem tudok, talpon kell lennem egész nap.
38 éves nő vagyok, nem dohányzom.
Ha 95-re mindenki mentőt hívna nem lenne ideje a mentőknek semmire... 92-től kell mentőt hívni de ha covidból épülsz fel épp, akkor már a 92 is jó.
Apukám szerdán került ki a kórházból, akkor még körlevegőn 92 volt neki, azt mondta az orvos hogy az most még bőven jó.
Ami viszont szomorú hogy amikor befele ment a betegsége, 87-el nem vitték el a mentők.
Na a lényeg hogy nyugodj meg. Amíg nem mérsz kétszer egymás után 92-t vagy az alattit addig ne aggódj.
"A szervezet helyes, egészséges működéséhez 95-100% között kell legyen ez az érték."
Gyakorlatilag minden forrás ezt írja... Érdekes orvosod lehet.
Kedves Kérdező!
Az én dokim is tüdőgyógyász, de kétoldalú tüdőgyulladásom nem ismerte fel, szóval erről ennyit😉Azzal nem segítesz magadon, hogy idegeskedsz fölöslegesen. Próbálj pihenni, szedd a gyógyszereket és bízz a szervezetedben.
95-ös szaturáció teljesen jó. 90 felett elmegy. Ha ilyen értékkel fulladsz, akkor inkább lelki eredetű fulladásra gondolnék, próbálj megnyugodni, nyisd ki az ablakot, lélegezz mélyeket, ez jelentősen emeli a véroxigén szintet.
Én is itthon lábadoztam végig a covidot, az elején nem volt pulzoximérőm, mire megjött, a legrosszabb részén túlvoltunk. Akkor mértem 74-80 közötti számokat, mondjuk ezzel mint később megtudtam, már rég járt volna az oxigén rásegítés, de annyira szarul voltam, hogy eszembe sem jutott akár csak a háziorvosomat felhívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!