Az asperger szindrómáról mit érdemes tudni?
gugli a barátod lehet.
egyébként annyira sokrétű lehet, hogy konkrétan 2 ugyanolyan eset nincs
kezdjük ott, ez nem kifejezetten egy betegség, hanem inkább egy állapot.
az aspergeresek az autizmus legenyhébb fokán állnak ha jól emlékszem. teljes értékű életet élnek, élhetnek. nem ismerjük az említett lányt. az ép emberek között is van aki őszintébb, és van aki kevésbé az... szerintem ez nem függ össze.
egyébként ahelyett hogy itt kérdezősködsz róla, nyugodtan megkérdezheted tőle. szerintem szívesen válaszol rá, főleg ha elmondta hogy aspergeres.
"a múltkor említetted, hogy asperger szindrómád van. mesélnél róla? nálad ez miben mutatkozik meg?"
Nem nevezném betegségnek. Én is aspi vagyok. De mindenképpen nehezebb az életben ezzel előre lépni. Ám meg lehet tanulni kezelni és figyelni rá. Azzal van sok munkám, ami a "normális viselkedést" jelenti, de algoritmusok és bonyolult rendszerek átlátásánál meg pislogok, hogy a többiek mennyire nem értik, ami nekem természetes.
Érdemes beletanulni a viselkedés hatásaiba és a társadalom fogadtatásába. Érdemes önismeretet fejleszteni és mások viselkedésével is tisztába lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!