Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi az, ami tényleg hatásosan...

Mi az, ami tényleg hatásosan oldja az alsó légutakban (mellkas/tüdő) letapadt sűrű váladékot?

Figyelt kérdés

ACC 600-at szedek három napja, de semmi hatása.

A reggeli délelőtti órákban sikerül nagy nehézségek árán felköhögni egy félkörömnyi-körömnyi váladékot, ezen kívül egész nap semmi. A torkom fáj a rengeteg erőltetett köhögéstől, annyira erőlködöm, hogy könnyek szöknek a szemembe, kishíján bepisilek, de semmi. Hiába iszom mellé literszámra a vizet és a teát, egyszerűen nem szakad fel a slejm.

Máskor torokgyulladásra bevált a köptető vagy a lándzsás útifűszirup, most viszont határozottan lentebb van megtapadva a váladék, arra nem tudom, hogy hat-e a mezei köptető, ráadásul zöldes-sárgás színű, ami nem sok jót jelent.

Hétfőn megyek orvoshoz, ugyanakkor iszonyatosan félek, hogy megfulladok és/vagy tüdőgyulladást fogok kapni, ha nem sikerül feloldani ezt a sűrű, letapadt bakteriális nyákot.

Van bárkinek tippje, javaslata, hogy mit érdemes szedni, hogy felszakadjon, felhíguljon a slejm, ha már az ACC semmit nem segít.

tegnap 18:47
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Napi több jó erős kakukkfű tea, 3-4-5 gramm/ bögre oldja a legjobban a slejmot saját tapasztalatom szerint. Mellette mézes gyömbér+fokhagyma+citromfű+hagyma jól kifőzve még pluszban jó.
tegnap 19:03
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Fluimucil szokott segíteni.
tegnap 19:26
 3/14 Peter700 ***** válasza:
53%
Én korábban sok Pickwick teát ittam /méz nélkül/ és vizet
tegnap 20:07
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Folytasd ezt, aztán majd a doki felír valami rendes cuccot. Az ACC nem rossz, de komolyabb takonynál már nem elég.

A tüdőgyulladás ha véletlen ki is alakul(t) ebben a pár napban, azért nem halálos, kezelhető és ha nem egy elfajult állapot, akkor nem kell kórházba menni meg ilyenek.

tegnap 20:25
 5/14 anonim ***** válasza:

Ha nem használ a köptető akkor arra már antibiotikum kell.

Esetleg ha van inhalátorod akkor Salvus vizzel inhalalj.

Éjszaka meg párásíto.

Jobbulást

tegnap 20:57
 6/14 anonim ***** válasza:
Ambroxol.
tegnap 23:06
 7/14 anonim ***** válasza:
Paxirasol a legjobb, szerintem.
ma 00:58
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem suspensio Terpini segített. Igaz megittam belőle 1dl -t mire megindult de hozta szépen fel.

Ebből lehet venni 4dl-t.

Ha szerencséd van mindet kihozza.

Nekem pl ettől jött vissza a hangom.

Senki nem akart antibiotikumot írni.

Még végül egyik doki ajánlotta, ezt.

Az orromba meg inhalátor segített.Az hozta fel. Orrmosóval meg kijött.

ma 13:05
 9/14 MTamas2 ***** válasza:
csupa jót írtak előttem! Ambroxol, salvus belégzés, stb,, esetleg antibiotikum.
ma 18:17
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

A tegnapi volt napok óta az első nap, amikor tudtam aludni, előtte csak forgolódtam szüntelen. Vaporubbal kentem be a mellkasomat, lehet, hogy segített valamicskét.

Holnap viszont tuti veszek borsmenta illóolajat és kamillavirágzatot, mert az orrom annyira folyik, hogy a nap nagy részében alig kapok rajta levegőt.

Ma tusolás közben volt egy kisebb pánikrohamom, mert az orrom

el volt ugyebár dugulva, így azon keresztül nem kaptam levegőt. Ráadásul sikerült olyan szerencsétlenül köhögnöm, hogy abba is kishíján belefulladtam (egy-egy erősebb köhögési roham már-már fullasztó tud lenni), ezért a számon is alig kaptam levegőt. Konkrétan attól féltem, hogy ott fogok megfulladni a zuhany alatt, ami furcsa, lévén, a meleg, párás levegő általában jót szokott ilyenkor tenni. Ezúttal viszont akkor lettem csak jobban, amikor kijöttem a zuhany alól, menten elmúlt a fulladás.

Az ACC továbbra sem nagyon hat. (A kakukkfűteát egyszer próbáltam, majd lehet teszek vele még egy kísérletet.) Picivel talán több és kevésbé sárga váladék jött ma fel, mint tegnap, de még mindig keveslem a mennyiséget.

A miheztartás végett, torokgyulladás esetén 1-2 nap alatt szokott hatni a köptető és olyankor simán felköhögök kiskanálnyi mennyiségeket, naponta többször is.

Summa-summárum: alig várom, hogy felírjanak holnap valami rendes gyógyszert, mert rendesen tartok tőle, hogy belefulladok a takonyba. :(

ma 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!