Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi az, ami tényleg hatásosan...

Mi az, ami tényleg hatásosan oldja az alsó légutakban (mellkas/tüdő) letapadt sűrű váladékot?

Figyelt kérdés

ACC 600-at szedek három napja, de semmi hatása.

A reggeli délelőtti órákban sikerül nagy nehézségek árán felköhögni egy félkörömnyi-körömnyi váladékot, ezen kívül egész nap semmi. A torkom fáj a rengeteg erőltetett köhögéstől, annyira erőlködöm, hogy könnyek szöknek a szemembe, kishíján bepisilek, de semmi. Hiába iszom mellé literszámra a vizet és a teát, egyszerűen nem szakad fel a slejm.

Máskor torokgyulladásra bevált a köptető vagy a lándzsás útifűszirup, most viszont határozottan lentebb van megtapadva a váladék, arra nem tudom, hogy hat-e a mezei köptető, ráadásul zöldes-sárgás színű, ami nem sok jót jelent.

Hétfőn megyek orvoshoz, ugyanakkor iszonyatosan félek, hogy megfulladok és/vagy tüdőgyulladást fogok kapni, ha nem sikerül feloldani ezt a sűrű, letapadt bakteriális nyákot.

Van bárkinek tippje, javaslata, hogy mit érdemes szedni, hogy felszakadjon, felhíguljon a slejm, ha már az ACC semmit nem segít.

tegnapelőtt 18:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Milyen betegséged van most? Influenza?
tegnap 20:22
 12/14 A kérdező kommentje:

Vagy az, vagy Covid. Ez utóbbira gyanakszom, mert a komplexebb ízeket pár napja képtelen vagyok élvezni, valamennyinél keserű mellékízt érzek. Kb. csak a natúr/egyszerű fűszerezésű kajákat tudom jóízűen megenni. A gyümölcsök, sima sós rágcsák jöhetnek, de egy sajtos pogácsát már kesernyésnek érzek.

Hacsak nem az ACC mellékhatása, akkor gyanús, hogy Covid lesz, mert ilyesmit korábban nem tapasztaltam. Ráadásul ez igencsak behatárolja, hogy miket ehetek, mert az általam kedvelt ételek zöme kapásból kiesik, a ropi+banán+csontleves kombó meg aligha fog meggyógyítani.

tegnap 20:33
 13/14 anonim ***** válasza:

Egy ocsmány arc/homloküreg/hörgőgyulladás vagy önmagában a napok óta tartó nonstop orrfolyás is okozhat ízérzékelés és/vagy szaglásvesztést.

Nem kell rémeket látni, holnap megvizsgál az orvos, lehet, elküld egy tüdőröntgenre és aszerint kapsz majd gyógyszert. Csak mindenképp menj el, mert a vény nélküli szerek ide már kevesek, a mindenféle varázsfű meg végképp (nem vagyok a gyógynövények ellen, de nem akkor, mikor már a VN gyógyszer se segít).

tegnap 20:49
 14/14 MTamas2 ***** válasza:
Sinupret is jó.
tegnap 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!