Inzulin rezisztencia vagy PCOS szindróma vagy mindkettő?
Egy gondom miatt elkerultem nőgyógyászhoz. Tovább küldött fsh LH és terheléses vercukor vizsgálatra. Mivel a petefeszkembe van 2 ciszta. Vissza mentem az eredményekkel és azt mondta minden rendben van velem.
Az eredményeim: fsh :9,5 IU/L
. LH :9,6 IU/L
Terheléses vercukrom:
Glükóz ehgyomri: 4,4
60 perces . 6,7
120 perces. ... 5,2
Inzulin ehgyom: 3,4
60 perc: 99
120 perc: 34
Szoval azt mondta a doki hogy minden okes nincs se pcos bajom se inzulunrezisztenciam. Annyit mondott az a 2 ciszta nem számít akkor lenne baj ha sok kicsi lenne.
Egy tanuló doktor rezidens ismerősöm is látta ő viszont azt mondta Inzulinrezisztenciam van. És javasolta hogy vegyek be D vitamint, illetve hagyjam el a cukrot, a glutént és a laktóz teljes mértékben meg vegyek króm és szelén tablettát.
1 hete glutén és laktóz mentes termékeket eszek de amúgy 4 éve max 1-2x ettem kenyeret.
Na de amióta ezt elhagytam állandóan ehetnekem van. És még nem fogható a mensire mert 2 hét múlva jön meg.
Igazából tanácstalan vagyok.
Egyébként annyi tünetem van h pattanásos bőr ( jelenleg a fenekemen ki van lyukadva már kb 1 centi) szőrnövekedes, hizekonysag.
Na röviden ennyi lenne.
Ez sztem is IR (én is az vagyok).
TSH, T3, T4 lett nézve? Tesztoszteron?
Na hali!
El jutottam borgyogyaszhoz ő neki is vittem minden papírt. Bár nem ahoz mentem vissza akinél voltam mivel most ő nem lesz kitudja meddig. Nekem meg állandóan kilyukad a bőröm.
Nézi a papírom aztán mondja hogy rendben van minden nincs a háttérben se pcos szindróma és inzulin rezisztencia sincsen. Tökéletesek az eredményeim. De engem ez ugy össze zavart. No mindegy. Amuhy aut is kijelentette h nincs a háttérben verejték mirigy gyulladás. Aztán kérdezte h milyen a székletem majdnem le is estem a székről. 😅 Amugy mondtam h minden rendben van. Kérdezi szokott e fájni a hasam. Mondom neem.
Végül is beutalt vastagbél tükrözésre hogy nem e chron betegségem van.
Bár sztem tuti nem hát semmi bajom sincs. Meg na mindegy. Nem vagyok elragadtatva. Meg atgondolom nem szívesen vagnek ebbe bele főleg ebbe az időszakba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!