Autista vagyok nagyon sok baj szokott velem lenni igazából egy másik autistával szeretnèk beszélni hogy neki mi jelentenek gondot nehézséget az életben?? nekem a társadalomba be illeszkedni. Nehezen tudok fogalmazni
Figyelt kérdés
2021. márc. 18. 22:33
1/11 anonim válasza:
Nekem mind2 nehéz, de nem vagyok autista.
2/11 A kérdező kommentje:
Nagyon keveset lehet ki irni ezèrt tudtam csak ennyit. Családi életemet nehezíti meg sokszor az autizmusom aki autista az tudja miről beszèlek
2021. márc. 18. 22:56
3/11 anonim válasza:
Próbálj meg minél többször társasagba menni, ha diak vagy vallalj diakmunkat mindig valtogatva, hogy mindig új hely es új emberekkel kelljen beszélned. Eleinte borzasztóan ijesztő, felelmetes lesz számodra, de egy idő után elkezded megszokni. Ezeket a dolgokat lekuzdeni, csak te tudod, neked kell tenned azért, hogy fejlődhes. Jarj mindig társaságba meg akkor is ha borzasztóan rossz érzés is, mert lekell kuzdened ezeket, es le is tudod csak akarat és idő kérdése. Sok sikert. :)
4/11 anonim válasza:
Ezzel sajnos megkell küzdened, a 3as jól írta.
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. márc. 18. 23:20
6/11 ritanagy77 válasza:
Én nem vagyok autista, de nekem is gondom van a beilleszkedéssel. Én már nem erőltetem ezeket a dolgokat, csak azért, hogy erőltessem. Ha valami célod van, egy hobbi gyakorlása, vagy tényleg szimpatikus a többi ember, akkor persze próbálkozz, ezt is gyakorolni kell. De én azt gondolom, sosem fogjuk önfeledten élvezni más emberek társaságát. Miért akarsz beilleszkedni? Mármint mit jelentene ez neked?
7/11 A kérdező kommentje:
Nekem nehéz. Mert sokszor kerülök olyan hejzetbe hogy nem tudom mit kell mondani ès hogyan kell reagálni. Sokszor a családom kivan rám borulva de szerintem jó vagyok
2021. márc. 19. 07:31
8/11 anonim válasza:
Ne add fel, a beilleszkedes a későbbiekben a munkahelyeden is fontos lesz. Új tarsasagban mindig sokat mosolyogj, figyeld meg az embereket, a szamodra szimpatikusakkal kettesben is próbálj társalogni. Nekem is gondjaim voltak a beilleszkedessel szorongtam a társaságban nem tudtam mit kellene mondanom vagy hogy mondjak e épp valamit a nagy csendben. Aztán amikor elkezdtem megfigyelni az embereket rajottem, hogy legtöbbjük egyszerű, mint a faék. Vannak a családos nők a gyerekukrol imádnak beszélni, ha kicsit "ajuldozol" a gyerekeik fotojatol megvannak véve kilora. Sztorizni az aktuális szappan operárol tudnak meg a fozesrol csak gyozd hallgatni. Aztán vannak a feltűnési viszketetsegtol szedvedok ők barhogy is de kozepppontban akarnak lenni, hagyni kell őket, nevetsz a disznó vicceiken, neha beszallhatsz te is es bedobsz egy csontot neki, mert tobbnyire tobbhoz nincs eszük ezzel meg elszorakoztatjak a tobbieket. Aztán vannak a "megmondo" emberkék mindig mindenhez is értenek általában a csapat egyik vezér embere. Picit tobb eszuk van mint a masik kettőnek es ettol azt hiszi mindent is jol tud, ha hülyeséget mond is rá kell hagyni kár veluk szenvedni, mert a buták kozt megszoktak, hogy igazuk van es idopocsekolas jobb belatasra bírni őket. Illetve ha veszelyben erzi magát tőled ellened fordithatja a tobbieket. Vannak az allatbaratok veluk nincs gond általában aranyosak, de van koztuk sok fanatikus akiket neha-neha meghallgatsz dicsered az állatait es már haverok is vagytok. A tobbi emberke a hozzacsapodott réteg és általában az okosabb emberkék is koztuk vannak,ezek közül érdemes tartósabb kapcsolatokat építeni, de óvatosan előbb jol megfigyelsz, mert a legbutabbak is ebben a retegben vannak,mondjuk ha aranyosak, barátkozó, jó szívű emberek engem nem zavar, hogy kicsit egysíkuak elvagyok veluk is. Persze vannak kivételek is, de tobbnyire ezt tapasztaltam ki hosszú évek alatt. Ma már nem okoz gondot a dolog, szoval csak ügyesen.
9/11 anonim válasza:
MI jelenti a legnagyobb nehézséget? A kommunikáció. Valamit sikerült rajta javítani, de érzem, hogy nem tökéletes. Beilleszkedni csak befogadó csoportba tudok, körülbelül a közösségek fele volt ilyen.
10/11 A kérdező kommentje:
Sok a kitörèsem ha nem ugy van valami amit èn akarok de nem nagy kitörès csak kicsi. Már akinek ez kicsi. Igazából ez ami zavar de olyan hirtelen felfuzom magam meg haragszom hogy nem tudom elmondani
2021. márc. 19. 22:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!