Mikor indokolt a pajzsmirigy műtét?
ha az ultrahang kimutat nagyobb göböket. biopszia elvégzésével, számítógépes vizsgálattal sokkal okosabb lesz az orvos.
nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni.
nem szeretnélek ijesztgetni, és nem is vészes a biopszia. nyakadon kicsit megszúrnak, kicsit kellemetlen. a göbök általában nem okoznak tünetet, bár én éreztem, hogy növekszenek.
nekem végül műtét lett, de már ez is rutinműtétnek számít, mint #3-as írta.
ne parázz rá előre, majd a kivizsgálások után eldönti az orvos, mi a teendő.
Csak akkor mutenek, ha indokolt.
A biopszia ugy nez ki, hogy egy tuvel mintat vesznek. Ez kicsit kellemetlen. Ha ezektol felsz, mondd a dokinak, hogy segitsen megnyugtatni. Mondja el h mit miert csinal, milyen erzes lesz, meddig tart. Nekem ez pl mindig segit ha reszletesen beszamolnak hogy epp mi tortenik es miert, legalabb ennyi kontrollom van az esemeny felett.Ird ossze minden kerdesed es ha lehet, ne egyedul menj. Remelem, hogy kedves orvost fogsz ki, aki kepes ugy tekinteni a hozza fordulora,mint emberre es nem egyeske ketteske szinten kezeli a pacienseit.
ha muszáj, akkor muszáj. ezt a szakorvos dönti el.
kérlek, ne idegesítsd magad, míg a kivizsgálásokon nem vagy túl!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!