Kicsi vesetágulatot állapítottak meg nálam jobb oldali vesébe, kezdjek a legrosszabbra számítani?
Figyelt kérdés
December elején volt vesehomokom amit szerencsére sikerült természetesen módon kipisilni, majd Szilveszter után újra görcsölni kezdtem és akkor UH-n urológus pici vesetágulatot állapított meg jobb oldali vesén és CT-re is adott beutalót. Totál magam alatt vagyok hogy biztos ez már valami menthetetlen állapot. labor eredményeim között karbamid szint és Kreatinin szintén magasabb mint a normális érték.
30 férfi
ma 13:21
1/5 anonim válasza:
A karbamid és kreatinin nálam is magasabb volt, azt mondták több vizet kell innom, min. 2-3 l-t naponta. Neked is ezt ajánlják majd szerintem, de várjuk meg, mit mond az orvos. UH-n nem voltam, így nem tudom, milyen lenne. Viszont a vese páros szerv ugyan, de van akinek valamiért csak egy van, mégis ellátja a feladatát. Tehát emiatt fölösleges a halálra készülnöd. ☺
2/5 A kérdező kommentje:
Mert tágulat esetén eltávolítják?
ma 14:13
3/5 Ypszilon1980 válasza:
Dehogy távolítják el. Azért kell a CT, mert lehet ott olyan elváltozás, amit az UH vagy a röntgen nem tud kimutatni, van olyan kőfajta is, annyira kicsi, vagy olyan az elhelyezkedése, kontrasztanyaggal meg láthatóvá válik, lehet ez fejlődési variációs is, nem kell beparázni. Szerintem is inkább többet kellene inni és azzal próbálni megoldani, bár az eGFR nem tudom mennyi.
4/5 anonim válasza:
2# Dehogy kell ezért
eltávolítani! Csak meg akartalak nyugtatni, hogy szinte van egy tartalékod is.
5/5 A kérdező kommentje:
eGFR 52
ma 16:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!