Mennyi ideje van a betegnek kb jó esetben? Hasnyálmirigyrák, pontosabban papilla vateri tumor.
Invaziv, dukto-biliaris terjedesü adenokarcinoma. A vena cava inferiort mandzsettaszerüen körbefonta a vena renalisnal. A majkapuban, a hatso hashartyan es a majban vannak attetes nycs-k. Kemo: Folfirinox protokoll. Egyebek: CBD.
Akik családjában- ismerõsei - paciensei közt volt ilyen, mennyi ideje van a betegnek kb? Stent van, epe epfolyasa biztositott.
Köszönöm.
Mi sem szedtünk semmi alternatívat. (7 és 8-as is én vagyok) Közölte egY köcsög ismerős: természetgyógyászhoz kellett volna menni - na meg a te krvaanyad! Ilyet mond az anyukámnak!!! A küzdelmét semmibe vette...
Nagyon rossz, sírok, de te is az enyémen :((
Bakker, 46 éves férfiként itt folynak a könnyeim a gép előtt.
Én is így veszítettem el anyukámat 16 éve.
Ő itthon volt mikor meghalt, haza engedték hétvégére, de nem ment vissza, és a kemót sem vállalta.
Ezt elfogadták a kórházban, hiszen erőszakkal senkin nem lehet kezelni, kb egy hónapig volt még velünk.
Én csuktam le a szemeit.
Ezt senkinek nem kívánom.
Nagyon sok erőt, és kitartást kívánok kérdező.
Erre nem lehet felkészülni.
#5 voltam.
5-os kedves, koszonom a szavaid, annyira jolesik most. Sajnalom, ami veled- es veletek, akik kommenteltetek tortenik es tortent. Kb egyidosek vagyunk. En is sirok, es nokent kerlek fogadd el: a ferfikonnyek mindig batorsagot jelentenek. Emberek vagyunk mindannyian, ilyen helyzetben mindegy, ffiak vagy nok.
En "csak" a kutyamat alatattam el -orvosi felugyelettel, de sajat kezuleg megszurva- mert ugy ereztem, masnak nincs joga elvenni az eletet tole.
De most a szuleinkrol irunk, es kiszakad a szivem. A legnagyobb harcosok az erintettek. Apuban nagyon eros a csakazertis faktor -pedig pontosan tudja, mi zajlik a testeben. Nagyon szeretnem, ha meg egy jo ideig mukodhetne ezzel a szinte teljes eletminoseggel.
Oleles neked. Sok konnyet kivanok: olyankor olvad a lēlek...
Ha apukád is tisztában van a helyzettel, az egy nagyon nagy pozitívum.
Ezt úgy értem, hogy sajnos konkrét elbúcsúzásra nem lesz lehetőség, de így nincs is rá szükség.
Anyukám is tisztában volt a helyzettel, elfogadta, és mi csak azon voltunk, hogy a hátralévő ideje, az jól teljen el.
Azért nem lesz lehetőség a konkrét elbúcsúzásra, mert akkor már nagyon erős fájdalmai lesznek, morfin tapaszra lesz szükség, egyre erősebbre, és akkor már másként értékeli a külvilágot.
Tehát nem lesz olyan, hogy akkor most búcsúzzunk.
Ez már gyakorlatilag egy "kontrolált" kábítószer, személyivel és aláírással lehet elhozni a gyógyszertárból.
Mikor már biztos volt, hogy ez már az utolsó küzdelem lesz, akkor én az otthon levő tapaszokat is fel raktam (elvileg börtönbe is kerülhettem volna miatta, de akkor ezt pont leszartam), de akkor már szó sem lehetett búcsúzkodásról.
Tehát, mivel apukád is jó fej, próbáljátok ezt a kevés időt tartalmasan eltölteni, és megszépíteni.
És az lesz az igazi elbúcsúzás.
És, neked is egy nagy ölelés.
Koszonom... Amit irtal, azt is atbeszeltuk anyuval tapaszostul... Es a hoszpisszal is, ok is ertettek a kerdest: mindenben segitenek majd.
Anyuval nyiltan tudnak beszelni barmirol. Mindenrol. Ha igenyli, velem is.
Nagyon tiszteletre melto, es csupa szeretetrol szol, hogy el tudtatok fogadni anyukad donteset. Nem volna szivem elvenni tole az egyetlent, amije maradt: a sajat testerol valo dontes lehetoseget. Meggyozodesem, hogy mindenki maga tudja bizonyosan, mit szeretne es mit nem, es ebben tamogatnunk kell. Csodalatos emberek vagytok- mert aki erre kepes, az csakis csupa szeretet lehet belul.
13-as vagyok: sajnos Anyukám április végén elment. :(
Kedves Kérdező, te hogy vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!