Mi zajlik valójában a kórházak Covid osztályán ?
Nem tudom már minek lehet hinni .. ezért CSAK és kizárólag kórházi dolgozók, vagy közeli ismerősök válaszát várom .. kiváncsi vagyok hogy ez az állítólagos 3. hullám valóban létező dolog vagy teljesen hülyét csinálnak belőlünk ..
Én mint átlag ember még semmit nem tapasztaltam a vírusból .. egy két távoli ismerős idősebb, betegebb rokona,ismerőse halt bele (elvileg a vírusba)
Szóval megynílvánul ez a bizonyos 3. hullám valamiben?
Nem ápolnak te elmebeteg, a többsége a teszt eredményére vár... Gondolkodj már.
Addig bezárják simán...
Magyarországon békeidőben olyan 1200 intenzíves ágy van.
Jelenleg csak lélegeztetésre szoruló covidosból van 751, de még van pár covidos intenzíves és nem intenzíves ezeken kívül is.
Ja, és ez a szám tegnap 677 volt, nem úgy néz ki, hogy holnap megáll a növekedés és elkezd csökkenni.
#5 vagyok.
Akkor leírom. Nálunk (Budapest legnagyobb sürgősségi osztálya) 1.5-2 hete armageddon van, tudtommal az összes többi fővárosi sürgősségin hasonló a helyzet.
Az elkülönítő zónánk jelenleg 13-14 beteg ellátására lenne alkalmas, azonban most már naponta 30-40 beteget kell izolálni, ezeknek a nagy része igazolt covid pozitív. A nap csúcsidején akár dupla annyi beteg van az izolációban, mint amennyire tervezték. Értelemszerűen a jó állapotú betegeket vagy fel sem vesszük, ha kétséges, hogy kórházba való-e vagy sem, akkor felvesszük, kivizsgáljuk és az eredmények alapján döntünk h kórház vagy haza. De egyre több az olyan állapotú beteg, akiknél nem kérdés, hogy kórház. Nagyon sokan jönnek fulladással, akik oxigénterápiára v. lélegeztetésre is szorulnak. Azoknak a betegeknek is megszaporodott a száma, akik alapvetően más problémával jönnének be, de a mentő megcsinálja a gyorstesztet, és kiderül, hogy covidosok Az ő ellátásuk is bonyolult, mivel ha nincs is kezelést indokló covid tünete, az izoláció miatt kissé nehezebb a logisztika.
A covid osztályok kezdenek betelni, az intenzív osztályok is.A minap az intenzíven már nem volt covid hely, és egy ápolóra 3-5 beteg jutott, holott optimális esetben 1-2-nek kellene, így lehet biztosítani a megfelelő ellátást a betegeknek. Sokszor csak gyűlnek a betegek a sürgősségin, mert alig lehet őket osztályra adni, nincs hová.
Amióta az új mutánsok vannak, sokkal gyorsabban romló állapotokat látunk, illetve egyre több a 30-40éves alapvetően negatív kórtörténetű páciens.
Az ellátókról meg ennyit, hogy jelenleg a mentők sokszor hármasával hozzák a covidosokat, az éppen a zónában dolgozó személyzet sokszor a 12 órás műszak ideje alatt 1 egész órára sem tud kiöltözni, ami egyrészt kínzás, másrészt megnő az esély a fertőzésre esetében is. De mivel nincs ember...
Le lehet értékelni az ilyen jellegű válaszokat, ettől függetlenül a valóságot írtam le, egyáltalán nem áll érdekemben hazudni róla.
Tehát, ha jól értem a szervezés miatt van armageddon hangulat, mert el kell különíteni a koronásokat és nincs ennyi hely. Ha nem kéne elkülöníteni, akkor mennyivel lennének most többen a kórházi ellátásra szorulók mint mondjuk 2 évvel ezelőtt, ha nem tennél különbséget a koronások és nem koronások között?
Egyébként ez az 1 éve tartó hisztéria meg hetek óta mosatlan maszk, meg mozgás hiány nem csodálom, hogy tönkre tette az emberek immunrendszerét. Az is igaz, hogy még nincs hozzá szokva a szervezetünk ehhez a vírushoz, de majd idővel ellenállóbbá válik ezzel szemben is, ahogy mindig is tette eddig is.
Te az a fajta agymosott vagy aki szerint sikeresen kiléptünk az európai néppártból :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!